FRAMNES: Den gamle gymsalen skal bygges om. FOTO: Privat

Gymsal blir klasserom i to etasjer

Den gamle gymsalen på Framnes KVGS skal bygges om til klasserom og grupperom.

Framnes kristne vidaregåande skule (KVGS), som er eid av Indremisjonsforbundet og Indremisjonssamskipnaden, har for få klasserom.

– I dag er det en kabal med hvilke klasserom som er ledige og hvor vi skal være, sier rektor Harald Voster til sambåndet.no.

Nå skal skolen få nye klasserom og grupperom. Skolens styre har vedtatt å bygge om den gamle gymsalen.

Tidsmessig
– Vi bygger om fordi vi har tre klasserom som er i et eldre bygg og som er litt små. Vi har lyst til å kunne tilby bedre, mer tidsmessige klasserom og flere grupperom for elevene, der vi kan drive mer fleksibel undervisning. Så er det en fordel at vi får et større grunnareal hvor elevene kan oppholde seg i friminutt og pauser når det er dårlig vær, fortsetter Voster.

Bygget er 14 x 22 m og 7,2 m høyt. Det skal bli to etasjer, og det blir tre klasserom. Videre er det planer om to mindre grupperom, et større grupperom som kan brukes som medietek og et rom som kan brukes som musikkrom. I tillegg blir det toaletter. Det blir ny inngang, ny rømningsvei og litt fasadeendring.

– Det er ikke noe råflott bygg, men vi håper å få det fint.

MODELL: Her 3D-modell over endringer som vil bli gjort med fasaden til den gamle gymsalen. SKISSE: Tysseland Arkitektur AS

Fremdriftsplan
Rektor  opplyser at de har begynt å lage riggområde ute. Planlagt oppstart for ombyggingen er 3. juni.

– Endelig sluttdato har vi ikke fått, fordi hovedentreprenøren trenger litt mer tid med underleverandørene når det gjelder hvor lang tid de trenger på de ulike fasene i prosjektet. Vi tenker cirka et halvt års byggetid og håper vi er ferdige i løpet av høsten 2024, sier Voster.

Han tror det er realistisk.

– Det er ikke et kjempestort prosjekt, men det er litt omfattende og tar en del tid, fordi vi blant annet trenger ny ventilasjon og strømtilførsel som skal på plass.

Prosjektet er budsjettert til 14 millioner kroner som stort sett vil bli finansiert med oppsparte penger.

– Jeg tror styret er komfortable med finansieringsplanen som er lagt frem, sier Voster.

Enklere skolehverdag
– Hva vil denne ombyggingen bety for Framnes?

– Det betyr forhåpentligvis at vi får avviklet skoledriften enklere. Vi kan ha mindre grupper av undervisning. Det er ikke alltid like lett å få til. Vi håper at vi får skolehverdagen til å gli lettere rundt når vi får flere rom, og at vi får noen klasserom som er funksjonelle og som vi kan leve med i fremtiden.

Rektoren fremholder at ønsket er at de med ombyggingen kan møte fremtiden på en god måte.

– Vi blir mer moderne og kan møte elevene og lærerne sine behov på en bedre måte enn i dag. I forhold til fylkeskommunalt eide skoler så har ikke vi i nærheten av den økonomien som går inn i klasserom og skolebygg, men vi håper at det blir et bygg som er nøkternt, men veldig tjenlig til formålet, sier Harald Voster.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.