Åkrehamn: Samspill med Marit og Irene

Signe Ferkingstad fra Åkrehamn er en av dem som har spilt sammen med Marit og Irene. Da passer det fint at hun liker musikken deres og har nesten alle innspillingene.

Signe Ferkingstad har vært på møter med Marit og Irene mange forskjellige steder og i mange forskjellige bedehus. Og hun har ikke bare vært en vanlig møtedeltaker.

− Jeg spiller piano og har spilt sammen med dem. En sjelden gang har jeg sunget med på noen kor mens jeg har spilt piano. Det har vært kjekt å spille sammen med dem. Jeg har nesten alle innspillingene deres. Jeg er programleder i Kristen nærradio Haugalandet. Der laget vi et program i anledning 40-årsjubileet til Marit og Irene hvor vi spilte musikken deres. Vi fikk kontakt med dem direkte og fikk intervjuet dem, forteller Ferkingstad.

Når gjennom radio
− Hvordan var det å intervjue dem?

− Det var veldig greit. De hadde masse på hjertet.

Et spesielt minne Ferkingstad har om Marit og Irene, var for 11 år siden.

− Det var fellesmøte med dem for alle menighetene på Åkra. Møtene ble sendt direkte på nærradio. Vi nådde mange gjennom radio, og vi hadde et omsorgsprogram etter møtene. Jeg tror Marit og Irene når mange gjennom musikken sin via lokalradio. Nå går det også mye på nettet.

Flotte sanger
Og musikken til Marit og Irene har Ferkingstad et spesielt forhold til.

− De har så mange flotte sanger, men sangen ”I Herrens hender” betyr noe spesielt. Første gang jeg hørte den, var det de som sang den. Den har satt seg i meg. Det er en sterk sang, og den gjorde noe med meg. Det har vært godt å komme tilbake til. Den har fulgt meg senere i livet, forteller hun.

Sist hun traff Marit og Irene, var i sommer på et bibelkurs på Birkeland. Marit og Irene var der som tilhørere, men de ble intervjuet og vitnet og sang.

Humor og alvor
− De får kontakt med folk med en gang. Marit og Irene har masse humor, og de er brennende. Bare du ser dem, blir du i godt humør. De har en god blanding av humor og alvor. Jeg har aldri vært på et møte med dem og ikke fått en god latter. De har noe godt å dele, slår Ferkingstad fast.

Nå gleder hun seg til Marit og Irene skal komme til Åkrehamn. Før det var hun reiseleder på bussen fra Haugalandet/Stord til Marit og Irenes jubileumskonsert i Oslo.

—– —– —– —- —- —-

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister. Dette blir markert med en jubileumsturné 24. oktober til 2. november med tema ”gi til framtiden” der inntektene går til bibelskolen på Bildøy.
sambåndet.no følger turneen med en ny artikkel for hvert sted.
Sakene blir publisert kl. 06 den aktuelle dagen. Følg med!

p-marit-stokken-og-irene-krokeide-alnes-14

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.