Marit og Irene

Turné og CD-slipp

- Det har vært kjempekjekt og nå er julestemningen på plass, sier Marit Stokken.

Sammen med sin faste følgesvenn Irene Krokeide Alnes har Marit Stokken nylig avsluttet «Sang i advent», en førjulsturné på sør og vestlandet. Det har vært en innholdsrik og inspirerende reise.
– Det er alltid kjekt å møte både gamle og nye venner ute blant misjonsfolket, sier Marit begeistret.

Evje, Varhaug, Fister, Meling, Myking og Sotra er stedene som fikk besøk denne gangen. Med seg hadde de også Sveinung Andersen (tre kvelder) og Arne Pareli Pedersen (en kveld). Oppmøtet har vært godt, til tross for vekslende vintervær.
– Men det er jo det som er juleværet, sier Marit og ler. Snøstorm og glatte veger, vinterstille natt, øsende regnvær, ferjetur med fare for orkan i kastene, stjerneklar vinternatt – variasjonen har vært god.
– Men vi rakk alle konsertene som planlagt.

Når Marit & Irene drar på førjuleturné, er det ikke bare julemusikk på programmet. Bare siste del av kvelden er viet julestemningen. Første del er det andre sanger på programmet. For dette var også en turné med slipp av deres helt nye cd: Ennå er det håp.
– Den sangen ble til for tre år siden og betyr veldig mye for oss, forteller Marit.

I lengre tid hadde de bedt mye for ungdomsmiljøet på Godøya. Flere ungdommer som vokste opp på bedehuset, gled på avstand fra Jesus. Det var kamp. Mange var i bønn. På et møte der Marit talte, siterte hun mottoet til Evangeliesenteret fra talerstolen: Ennå er det håp. Setningen traff Irene midt i hjertet.
– Irene reiste rett hjem den kvelden og skrev denne sangen. Fjorten dager senere kom fem ungdommer til Godøy for å holde møte. Da begynte ungdomsvekkelsen. Det som skjedde, ble derfor et sterkt bønnesvar, sier hun.

Andre nye sanger på den ferske cd-en er «Du er et kongebarn» av Håkon C. Hartveit, «Gud har full kontroll», med tekst av Haldis Reigstad og en rykende fersk Gaither-oversettelse, «Da kom en morgen». Den siste sangen var det knyttet litt spenning til, for slike oversettelser må godkjennes av forfatteren. Det kan ta sin tid.
– Den endelige bekreftelsen kom dagen før vi reiste på turné, så det var litt spennende, innrømmer Marit.

I tillegg til nye sanger, er det også funnet plass til fire gamle sanger fra de tidligste produksjonene.
– Sanden media, som har hatt ansvar for produksjonen, ønsket at vi skulle ha med noe av det gamle. Derfor har vi tatt med fire sanger som vi hadde på noen av de første platene våre, to av dem skrevet av Lars K. Vik fra Fitjar, forteller Marit.

Og skal man tro responsen under turnéen så har den nye cd-en falt i smak.
– Vi er veldig fornøyd med salget så langt, men vi har fortsatt mange igjen så det er bare til å kjøpe i veg, sier Marit og hinter frampå om at det snart er jul.
– Så hvis du vil hjelpe oss med å nå ut med evangeliet, kan du gi en plate i julegave. For det er derfor vi reiser ut – for at evangeliet skal nå ut, sier Marit Stokken.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.