Flekkefjord: Fikk et nytt familiemedlem

I 1993 bodde Marit Stokken hos familien Valand da hun hadde møteaksjon i Flekkefjord. Hun ble som en del av familien.

Stein Valand husker da Marit og Irene kom til Flekkefjord i 1978.

− Det var flott og litt ekstra. Fine møter. Du får inspirasjon og frimodighet. Det er møter som du kan invitere nye til. Vi ble kjent med dem, og særlig Marit. Vi kjenner Marit best. Hun reiste alene i noen år, forteller Stein Valand.

Han inviterte noen med på møtene, men det er så lenge siden at han husker ikke hva de han inviterte, syntes om møtene.

En del av familien
Så hadde Marit og Henning Persson fra Lyngdal en aksjon cirka 1993. Den startet i bedehuset og fortsatte i kirken. Da bodde Marit og Henning hos Valand. Marit har senere bodd hos Valand et par ganger til.

− Hvordan var det å ha Marit boende hos dere?

− Marit bodde hos oss i 8 uker den første gangen. Det er såpass lenge at hun ble som en del av familien. Hun kjente seg som hjemme. Hun gikk i kjøleskapet og fant seg noe hvis hun hadde lyst på noe. Vi ble veldig godt kjent. Vi reiste på ferie den siste uken.

− Hvordan gikk det?

− Marit klarte seg utmerket alene.

Ekstra telefonlinje
Aksjonen skulle vare i to uker, men ble forlenget til åtte. Det ble også Marits opphold hos familien Valand.

− Det kom så mange folk på møtene. Derfor ble aksjonen utvidet. Og vi hadde ingen ting imot å ha Marit boende lenger hos oss.

Valand måtte legge inn en ekstra telefonlinje på rommet til Marit så hun kunne snakke uforstyrret på telefonen.

− Det var mye liv. Hun brukte mye tid på sjelesorg og var mye i telefonen. Det var veldig mange som ringte til henne, men det var mest på dagtid når vi var på jobb. Hun hadde et stort kontaktnett, forteller Valand.

Etter møtene på kveldstid var det også mange folk som ville prate med Marit.

− Det kunne ta tid før vi kom oss hjem. Hjemme var det veldig hyggelig etter møtene. Det kunne bli sent før vi kom oss i seng, husker Valand.

Maritbilen
Den yngste sønnen til Valand fikk god kontakt med Marit og gledet seg når hun skulle overnatte. Han hadde en bil han kalte Maritbilen. Sønnen har fortsatt kontakt med Marit, og de treffes innimellom.

Når Marit og Irene kommer til Flekkefjord på jubileumsturneen, skal de ikke overnatte hos Valand, men han skal på møtet de skal ha der.

− Det er veldig greit å få besøk. Jeg håper jeg får snakket litt med dem, selv om det er så mange som vil snakke med dem etter møtene, sier Stein Valand og har en god forklaring på hvorfor det er slik:

− De har et godt vitnesbyrd, og de er brennende for å få nye med og fornye flokken, at den skal få mer nærhet til Jesus.

—– —– —– —- —- —-

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister. Dette blir markert med en jubileumsturné 24. oktober til 2. november med tema ”gi til framtiden” der inntektene går til bibelskolen på Bildøy.
sambåndet.no følger turneen med en ny artikkel for hvert sted.
Sakene blir publisert kl. 06 den aktuelle dagen. Følg med!

p-marit-stokken-og-irene-krokeide-alnes-13

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.