Randesund: Mannskor og Marit og Irene

Randesundkameratene har bidratt mange ganger med sang når Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes har hatt møter i Randesund. Men nå er det jubileumsturne, og det er spesielt.

− De kommer på en mandag. Jeg håper det kommer mange folk, sier dirigent Kåre Timenes i Randesundkameratene. De som kommer, er Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes. De kommer mandag 27. oktober til Frikstad bedehus i Randesund, som en del av jubileumsturneen. Mandag er ingen vanlig eller god møtedag, så dirigenten er spent på oppmøtet.

Randesundkameratene
Han forteller gjerne om Randesundkameratene.

− Vi har holdt på i 35 år, en gjeng med mannfolk som synger. Hele 13 ganger har vi vært i Finnmark, både i øst og vest. Jeg tror ikke det er så mange som har vært der oppe så mange ganger. Det var Steinar Harila som fikk oss med opp der. Vi er veldig kjent i Finnmark og har fått oppleve at folk der har blitt kristne.

Randesundkameratene har ikke bare vært mange ganger i Finnmark. De har også sunget på mange møter med Marit og Irene. Og den 27. oktober skal de gjøre det igjen.

− Vi har ikke sunget sammen. De har sunget sine sanger, og vi har sunget våre, presiserer Timenes. – Jeg antar at det blir slik nå også.

Ringvirkninger
− Har du opplevd noe spesielt på møtene med Marit og Irene?

− Jeg husker spesielt en mann som overga seg til Gud og ble kristen. Han hadde gjort det før, men nå har det holdt. Han har startet opp et kor i nabokommunen hvor de er nærmere 45 stykker. Det har ringvirkninger at vi var der på det møtet den gangen på grunn av at han var der.

Et annet minne som Timenes har fra Frikstad bedehus og hvor Marit og Irene er med, er 90-årsdagen til forkynner Konrad Landro.

− Da ordnet vi bedehuset til fest og ba Marit og Irene komme for å feire dagen. De kom, og de sang sammen med Landro. Mange fra Randesundkameratene var der, men vi sang ikke. Det var bare to som visste noe om det på forhånd. Det var en ekstra oppmuntring, forteller Timenes.

Vekkelsesforkynnere
Marit og Irene bruker å bo hos Timenes når de i Randesund. På spørsmål om hvordan det er å ha dem i huset, har Timenes bare en ting å si:

− Det har vært fantastisk.

Timenes konstaterer at det er ikke mange igjen av vekkelsesforkynnere som Marit og Irene.

− De når utrolig langt. Vi skulle hatt flere slike vekkelsesforkynnere. Her i Randesund setter vi veldig pris på dem.

—– —– —– —- —- —-

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister. Dette blir markert med en jubileumsturné 24. oktober til 2. november med tema ”gi til framtiden” der inntektene går til bibelskolen på Bildøy.
sambåndet.no følger turneen med en ny artikkel for hvert sted.
Sakene blir publisert kl. 06 den aktuelle dagen. Følg med!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.