Marit og Irene

Marit og Irene nominert til Petter Dass-prisen

– Det er fantastisk at avisen Vårt Land nominerer evangelist-tjenesten på denne måten, sier Irene Krokeide Alnes.

Petter Dass-prisen i regi av avisen Vårt Land, deles i år ut for 20. gang. Blant årets 53 innsendte forslag til kandidater er nå fem av dem nominerte til en «finale». En av kandidatene er Marit & Irene.

– Tidligere valgte vi bare ut en vinner blant de foreslåtte kandidatene. I fjor gjorde vi en endring ved at vi begynte å nominere fem kandidater blant forslagene. På den måten får vi trukket fram flere gode navn. De fire som ikke vinner, kan anse nominasjonen som en meget hederlig omtale, sier Trygve W. Jordheim i Vårt Land.

– Gode kandidater.
Petter Dass-prisen går «til en person eller en institusjon som har bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud og til å sette den kristne tro på dagsorden i vårt samfunn, på en jordnær og folkelig måte i beste Petter Dass-ånd.»

– Marit og Irene er gode kandidater til denne prisen, og det er ekstra hyggelig at de blir nominert i år når de feirer 40-årsjubileum, sier tro&kirke-redaktøren.

I begrunnelsen fra avisen heter det blant annet at «de to har besøkt utallige bedehus og kirker, og deres plater og kassetter er solgt i til sammen 160.000 eksemplarer.»

Verdsettes.
De to sangevangelistene ble storlig overrasket da nyheten om nominasjonen kom.

– Jeg ble veldig overrasket. Dette var ikke noe vi hadde forventet, sier Irene Krokeide Alnes.

– Jeg skjønte ikke engang hva dette var med det samme. Jeg tenkte at det måtte være noen som hadde ringt feil, sier Marit Stokken og ler.

Etter hvert som nominasjonen gikk opp for dem, kom også takknemligheten.

– Vi har hatt denne tjenesten i 40 år. Disse årene har gått veldig fort, fordi vi alltid har sett fremover. Enten til neste møteuke, eller neste oppdrag. Vi er privilegerte som har fått denne evangelisttjenesten. Og vi har møtt kremen i folket vårt og de trofaste sliterne i Guds rikes arbeid. Denne nominasjonen vil vi dele med disse, og forbederne våre, sier Irene, og får støtte fra Marit.

– Det er flott at den tjenesten vi har hatt, blir nominert og verdsatt på denne måten.

Les også: Marit&Irene med glimt fra de 40 årene

Sterkt finale-felt
De fire andre kandidatene sangevangelistene skal konkurrere med, er NRK-journalist Siv Kristin Sællmann, ildsjelen Paul Andre Grinderud, prest og forfatter Karsten Isachsen og NRK-andakt-sjef Helge Gudmundsen.

– Det var litt av et selskap, sier Marit Stokken og får støtte fra Irene:

– I denne gruppen er det mange verdige vinnere.

– Har dere selv noen favoritt dersom dere selv ikke skulle vinne?

– Det må være Helge Gudmundsen i NRK. Han har vært helt spesiell og gjort en fantastisk jobb med å gi salme- og sangskatten vår til det norske folk. Den innsatsen er det bare å ta hatten av for, sier Irene.

Marit sitt hjerte banker for en annen kandidat.

– Alle de nominerte er flotte folk, men jeg kjenner litt ekstra hjertebank for Paul Andre Grinderud. Han gjør en flott innsats for noen av de som trenger det mest i samfunnet vårt, sier hun.

Siterer gjerne salmene
Petter Dass er for mange mest kjent som dikterpresten der Herre Gud ditt dyre navn og ære vil være en av de kjente salmene.

– Men jeg må nok innrømme at vi ikke har noen på repertoaret vårt, sier Irene og ler.

Både hun og Marit har likevel et forhold til flere av salmene hans.

– Vi refererer ofte til dem i talene våre. «Gud er Gud om alle land lå øde. Gud er Gud om alle mann var døde», siterer Irene K. Alnes.

– Det er solide saker som har betydd mye for folk. Slikt sett har vi noe felles, vi sår Guds ord til folket, sier Marit Stokken.

Vinneren av årets Petter Dass-pris, offentliggjøres på adventskonsert i Oslo domkirke 4. desember.

PS.
På mandag kan du lese om nominasjonen av Marit & Irene i Vårt Land, både i papiravisen og på vl.no.

Les også: Blogg: Kjendiser i ImF?

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.