Jarle Skullerud ny synodeleder i Frikirken

Jarle Skullerud (44) ble lørdag valgt til ny synodeleder i Frikirken på Frikirkens synodemøte i Stavern.

Skullerud ble valgt med 113 stemmer, mens det ble avgitt 40 stemmer for motkandidaten Gunnar Johnsen. Skullerud, som opprinnelig kommer fra Gjøvik, er pastor i Bamble frikirke, mens Johnsen er pastor i Oslo storbymenighet. Skullerud overtar vervet etter Arnfinn Løyning, som har vært synodeformann i 16 år.

Lokalt initiativ
Skullerud sier han er opptatt av å legge til rette for lokale initiativ i menighetene.

– Lokalmenigheten er verdens håp, sier den nye synodelederen.

Han har tidligere vært ansatt i Norsk Luthersk Misjonssamband, Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget) og Willow Creek. Han sier han tar med seg mange nyttige erfaringer fra de organisasjonene han har arbeidet i tidligere. Han er for øvrig styreleder i Laget nå.

10 år i Frikirken
Skullerud og familien meldte seg inn i Frikirken i 2004.

– Det var ikke som protest mot utviklingen i Den norske kirke, sier han.

Skullerud var for å inngå en samarbeidsavtale med Den norske kirke på synodemøtet i 2008, men mener nå, i likhet med et klart flertall på synodemøtet, at tiden ikke er inne for å samtale videre om et tett samarbeid.

Fra 2004-2010 var Skullerud leder for FriBU, Frikirkens barne- og ungdomsarbeid. Siden 2011 har han vært pastor i Bamble frikirke.

Midt i frikirkestrømmen
Selv mener han at han befinner seg midt i frikirkestrømmen, midt mellom det lavkirkelige og det kirkelige.

– Mitt engasjement ligger først og fremst i å nå lenger ut med evangeliet. Jeg ønsker å videreutvikle Frikirkens organisering og arbeidsmetoder framover. Jeg ønsker også å arbeide aktivt for å rekruttere unge inn i ledende posisjoner i Frikirken, og har som mål at generasjonene skal jobbe sammen, sier Skullerud som sier han liker å jobbe gjennom andre og ser på seg selv som en teambygger.

Arvid Hunemo, Vennesla ble gjenvalgt som nestleder i synodestyret. Han fikk 89 stemmer, mens Gunnar Johnsen fikk 64. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.