Bildøy: – Mye «styr» med Marit og Irene

Tidligere hadde Inge Ree ansvaret for reiseruten til Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes. Det hendte mer enn en gang at ruten måtte legges om.

Første gang Marit og Irene hadde møte på Brattholmen bedehus på Sotra, hadde Inge Ree ansvar for aksjonen.

− Det var veldig mange folk som kom. Folk som vanligvis ikke gikk på bedehuset. Det var en to ukers aksjon. Vi kunne godt fortsatt og forlenget aksjonen. Men vi valgte da ikke å bryte reiseruten, minnes Ree.

Ekstraarbeid
Akkurat det med å bryte reiseruten har Ree erfart at Marit og Irene har gjort mer enn en gang. Da de to begynte som sangevangelister i det som da het Det Vestlandske Indremisjonsforbund (DVI), var Ree ansatt i DVI og hadde ansvar for reiseopplegget deres og hvordan reiseruten kunne legges best mulig til rette for dem.

− Det skjedd ganske ofte at reiseruten ble brutt. De ble stående lenger et sted enn det som ble satt opp. Det ga oss ekstraarbeid. Vi måtte finne en løsning på de plassene de egentlig skulle vært. Møtene med dem ble utsatt der, og vi måtte finne andre forkynnere. Samtidig ba vi jo om vekkelse, så vi bare gledet oss over det.

Les om vekkelse i Øygarden

Vekkelsens konsekvenser
Vekkelse kan altså også få praktiske konsekvenser. Det kan hende det planlagte møtet med sangevangelistene et sted blir utsatt, og at møtene der ikke kan skje før til neste år, fordi det skjer så mye på stedet som ligger foran ditt sted på reiseruten.

− De var veldig trofaste og gledet seg til å møte misjonsfolket der de var satt opp. Samtidig, når de ble lenger på et sted, fikk det praktiske følger for andre steder, sier Ree.

Godt forberedt
− Hva er det med Marit og Irene som gjør at de samler så mye folk?

− Slike møteaksjoner blir ekstra godt forberedt. Marit og Irene er blitt godt kjent i mediene og med mange folk. Mange ønsker å høre dem. Aksjonene blir grundig forberedt i bønn, og de blir gjort ekstra godt kjent slik at flere får vite om dem.

Marit og Irene har hatt flere aksjoner både på Brattholmen og Fjell-ly, og Inge Ree har opplevd at de har samlet fulle hus. Han fortsetter å forklare hvordan og hvorfor:

− Det er en kombinasjon av sang og forkynnelse som når inn til folk. De har en glede å bringe videre. Samtidig har de et klart og alvorlig budskap. Det er vekkelsesforkynnelse, og de er sangevangelister. Så har de også mange andre sider. De gir av seg selv og har god humor.

—– —– —– —- —- —-

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister. Dette blir markert med en jubileumsturné 24. oktober til 2. november med tema ”gi til framtiden” der inntektene går til bibelskolen på Bildøy. sambåndet.no har fulgt turneen med en ny artikkel for hvert sted (se lenker i faktaboksen), og når turneen i kveld avsluttes med konsert på Bildøy, avsluttes også reportasjeserien.

Takk for følget!

p-marit-stokken-og-irene-krokeide-alnes-3

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.