Offensivt 2015-budsjett

Ekstraordinære gaver gjør at ImF kan fortsette satsingen på Finnmarksarbeidet.

Forbundsstyret i Indremisjonsforbundet (ImF) har godkjent og vedtatt et offensivt budsjett for 2015. Sluttsummen viser en million kroner i driftsunderskudd, og selv etter å ha tatt med finansinntekter som renteinntekter og aksjeutbytte, går bunnlinjen ut med 800 000 i minus.

Les også: Slik var det ved forrige årsskifte

Satsing i Finnmark
Men underskuddet skyldes offensive satsinger, ikke usunn økonomi, forklarer økonomileder i ImF, Trond Gjøvåg.

− ImF har en sunn økonomi, og vi bruker ikke mer penger enn vi kan forsvare. Vi velger å bruke ekstraordinære midler som vi har stående fra tidligere år, for at vi skal fortsette å være en offensiv indremisjon, sier Gjøvåg.

Det er da særlig arbeidet i Finnmark han har i tankene. Den fornyede offensiven der, kan alene forklare store deler av underskuddet.

− Med nytt team og flere nye medarbeidere satser en stort også i 2015. Indremisjonsarbeidet gjelder i hele landet vårt og er kanskje spesielt viktig i områder der det ikke er så store forsamlinger.

Mediearbeid
En annen prioritert satsing Gjøvåg nevner som ImFs forbundsstyre har gått inn for, er mediearbeidet.

− Vi ønsker fremdeles å ha en egen medieavdeling. Det er viktig at vi kan stå sammen som Indremisjonsforbundet og ha avis og kretsblader som forteller om arbeidet rundt om i landet vårt, og der en kan diskutere aktuelle saker, sier han og nevner den økte satsningen på Lyngdal Bibelcamp som enda et område som gir utgifter.

– Sammen kan vi også som en del av ImF-konsernet, få være med i det store fellesarbeidet med å drive kristne skoler, barnehager og gi ut kristne bøker, sier økonomilederen.

Ut av aksjefond
ImF har i årets budsjett også gjort endringer i plasseringen av langsiktige midler. Penger som for noen år tilbake ble plassert i aksjefond, er nå trukket ut med gevinst.

− Det har medført at vi i høst har frigjort verdier for nesten 9 millioner. Dette er penger som igjen er lånt ut til våre skoler slik at verdiene forvaltes på en god måte, forteller Gjøvåg.

Salget av hovedkontoret på Bildøy og flytting til Straume Forum sammen med Brattholmen Indremisjon får ikke noen innvirkning på budsjettet for 2015.

− De pengene en får fra et salg, reinvesteres i Straume Forum, slik at vi kan få nye moderne lokaler sammen med et av våre egne bedehus, sier Trond Gjøvåg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.