Årets mest delte saker

I 2013 holdt det med 40 delinger på Facebook for å komme blant de ti mest delte sakene på sambåndet.no. I år måtte saken bli delt nesten fire ganger mer for å innta ti-på-topp-lista.

Det er veldig gledelig, for det betyr at nettisiden vår er blitt mer kjent blant folk, og at sakene vi publiserer der, får en stadig større utbredelse. Her er de ti mest delte sakene i 2014 (trykk på lenken for å lese):

1. 30. juli, samtidig med at han tok mikrofonen på Ung Landsmøte (UL) i Kongeparken, publiserte vi den sterke saken om Arne Opsahl-Engen som «sloss mot Gud, tapte – og vant». 734 personer delte denne historien på sin profil på nettsamfunnet Facebook (FB), og det er mer enn en dobling av rekorden fra 2013 (se lenke nederst i saken). Det eneste «problemet» med dette tallet er at det blir en vanskelig rekord å slå! Vi er takknemlig for at Opsahl-Engen valgte å fortelle historien om hva som skjedde i gudsforholdet da sykdom rammet familien. Saken ble først publisert i papirutgaven av Sambåndet, i juni.

2. Via vårt kontaktnett fikk vi greie på at Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes var nominert til den prestisjefylte Petter Dass-prisen i sitt 40. år som sangevangelister. Vi fikk avtale om å trykke nyheten 28. november, tre dager før prisutdeler Vårt Land gjorde det selv, og denne saken ble delt formidable 465 ganger på FB. Også det tallet er høyere enn vinnersaken fra 2013 oppnådde.

3. Tredjeplassen deles av to saker om elever og ansatte ved Bildøy bibelskole. 5. mai la vi ut saken om at de daværende T2-studentene Maria Hauge og Grete Foss var klar for ett års ansettelse i ImF som barne- og ungdomsarbeidere i Øst-Finnmark. 319 personer delte saken på Facebook. Det samme gode tallet oppnådde nyheten 11. juni om at Kristoffer Norbye var ansatt som bibellærervikar ved den ImF-eide skolen på Bildøy.

5. Saker som involverer personer blir svært ofte godt lest, og femteplassen inntas av nyheten om at det var ansatt ny lederduo for Sunnmøre Indremisjon. 284 personer delte saken om Johan Halsne og Harry Valderhaug, publisert så seint som 20. november.

6. Forfølgelse av kristne (og andre religiøse) minoriteter var dessverre svært aktuelt i året som nå ebber ut, og allerede i januar brakte sambåndet.no de første sakene om dette. Saken fra 21. januar, der T2-student i journalistpraksis, David Pletten Aasgard intervjuet Hans Olav Syversen (KrF) og Jonas Gahr Støre (Ap), ble delt 269 ganger på FB.

7. 28. mars var sambåndet.no til stede på den offisielle premieren på filmen om nå avdøde Børre Knudsen, sammen med ekteparet Knudsen og flere av barna deres. Vi fikk også intervjue både ekteparet og andre sentrale personer, og sikret oss et historisk bilde av da biskop emeritus Per Lønning, som gikk av i protest mot abortloven, hilste på Børre Knudsen etter visningen av filmen. 232 personer har til nå delt denne reportasjen på FB.

p-Brit_Helen_Finstad_foto_dpa8. Våren 2014 jobbet nevnte Aasgard med en artikkelserie om innsamlingsprosjekter ved skoler der ImF har eierinteresser. «Case»-saken om at Framnes kristne vidergående skole passerte 1 million kroner til bladet Evangelistens arbeid i India, ble publisert 3. mars og oppnådde minimum 202 delinger. (Tallet kan være enda høyere ettersom et teknisk problem gjorde at vi tapte data for en periode.) Bildet viser Brit Helen Finstad, som var leder av misjonsprosjektkomiteen.

 

 

 

 

9. Sambåndet og sambåndet.no satser også på meningsbærende stoff. 28. mars publiserte vi, i tillegg til reportasjen, en anmeldelse av Børre Knudsen-filmen. Den oppnådde gledelige 152 delinger.

10. Ruben Lie Monsen er en av flere unge forkynnere i ImF. 27. mai la vi ut saken om at han opplevde å ha et kall til å flytte til Finmnark sammen med sin blivende kone og virke som forkynner i Alta. 147 personer sørget for at denne saken kom inn på lista over de mest delte sambåndet.no-sakene på Facebook i 2014.

Nesten på lista

Den kanskje største satsingen på sambåndet.no noensinne er dekningen av jubileumsturneen til Marit og Irene. Blant annet hadde vi et (forhåndslaget) intervju fra hvert av de ni stedene som sangevangelistene besøkte. Det to sakene som oppnådde flest delinger, var fra Fitjar 1. november (124 delinger) og reportasjen 26. oktober fra konserten i Oslo (88).

Ikke alle saker vi legger ut på sambåndet.no, kommer i papirutgaven, og omvendt. Av de ti mest delte sakene var følgende publisert i papirtutgaven først: Nr. 1, nr. 3 (Finnmark), nr. 8 og nr. 10. Saker vi velger å publisere (i sin helhet) både på papir og nett, kommer som hovedregel alltid på papir først. Viktige saker som på grunn av sin nyhetsverdi publiseres på nettsiden først, kommer i bladet som notis. Skal man få med seg hele bildet av hva som skjer i og omkring Indremisjonsforbundet, er det altså en nødvendighet å lese både papir- og nettutgaven av Sambåndet.

Les også: De mest delte sakene i 2013

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.