Vasker vekk kostnader
Frivillige vasker brakkene til arbeidsfolkene og gjør dermed Straume Forum 150 000 kroner rimeligere.
Leder i styret for Straume Forum, Atle Våge, synes ikke det er så stor sak at deler av arbeidet med det nye bedehuset på Straume på Sotra vest for Bergen blir gjort på dugnad.
− Det er en eldgammel idé og helt vanlig. Ved bygging av de fleste bedehus gjorde man det slik, sier Våge.
Et lite bidrag
Siden januar har en dugnadsgjeng på cirka 44 stykker fra Brattholmen bedehus gått turnus for å vaske brakkene til arbeidsfolkene to ganger i uken. Ingvild Vikingsen Skogestad er en av dem som går turnus. Hun synes heller ikke det er så mye å lage styr om at hun vasker på dugnad. Sambåndet.no treffer henne i brakkene mens hun holder på å vaske.
− Man må bidra med det man kan. Det er ikke store arbeidsinnsatsen, sier hun mens hun svinger moppen.
Det er hennes første vasketurnus, og hun er usikker på hvor mange flere ganger det blir. I alle fall blir det lenge til neste gang. Brakkene er ikke store, så det er et begrenset areal som skal vaskes. På mindre enn en time er Skogestad ferdig.
Overkommelig jobb
− Når vi er såpass mange, blir det ikke mange ganger på hver enkelt, og det blir en forholdsvis overkommelig jobb. Det er en ordning som går av seg selv. Vi har opprettet en dugnadsgruppe på Facebook hvor det ligger en liste hvor folk kan sjekke når de står oppført, sier Atle Våge.
Facebook er en tidsriktig kommunikasjonskanal også når man skal gjøre dugnad for et nytt bedehus.
Når betongarbeidet er ferdig til sommeren, vil det bli startet en dugnadsgruppe for deler av byggearbeidet, nemlig gjenbruksbutikken og ungdomsavdelingen.
Sparer penger
− For to deler av bygget vil vi ha dugnad. Det gjelder gjenbruksbutikken og barne- og ungdomsavdelingen. Vi vil gjøre en avtale om å gjøre det vi kan og har lov til å gjøre selv, forteller Våge.
Så langt er det folk fra Brattholmen bedehus som tar vaskingen av arbeidsbrakkene på dugnad. Men Våge tar gjerne imot dugnadshjelp fra folk utenfor ImF.
−Gjør dere dette bare for å spare penger, eller er det også andre grunner?
− Vi gjør dette for å spare penger og for å gjøre det så billig som mulig. Vi regner at vi sparer 150.000 kroner på at vaskejobben gjøres av frivillige. En annen side ved dugnadsarbeid er å skape samhold og eierskap. Det er også en viktig begrunnelse, sier Atle Våge.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!