Gamle høvdinger på visitas

Kom i rekke og rad for en sniktitt på de nye lokalene til ImF i Straume Forum – og for å hedre en tidligere medarbeider.

Nøyaktig en uke etter at et knippe bibelskoleelever og noen ansatte fikk servert pizza og brus for å løfte på plass glasselement og kontordører, var det ny fest i ImFs fremtidige kontorlokaler. Denne gang var det et snes tidligere ansatte som var invitert til smørbrød, kaker og «rikelig med kaffe».

Og det som bare en uke i forveien bar preg av å være byggeplass, fremstod denne mandagskvelden i langt mer ferdig utforming. Alle kontorcellene er fullført, veggene er ferdig malt og tapetsert, og en del møbler er på plass. Fortsatt gjenstår en del teknisk byggarbeid samt å flytte arbeidsstasjoner og rigge disse klare, før alt er klart for innflytting – noe etter skjema.


BYGGSTANDARD
Generalsekretær Erik Furnes trakk fram to hovedgrunner for at ImF valgte å flytte fra sine lokaler på Søre Bildøy til fjerde etasje i Idrettsvegen på Straume:

– Den ene grunnen er byggrelatert. Selv om dagens lokaler er godt vedlikeholdt, vil det hele tiden dukke opp behov, påpekte han.

Dette kunne likevel vært til å leve med – for alle bygg må vedlikeholdes – men nye lokaler gir kontorer med langt bedre funksjonalitet, ifølge generalen.

– Vi har ønsket oss mer transparante løsninger. De fleste av oss har sittet med åpen dør for ikke å lukke oss inne. Nå får vi arbeidsplasser med godt innsyn samtidig som vi får bedre lydisolering mellom kontorene. Vi får også større styrerom som også er bedre tilrettelagt for videokonferanser.

(saken fortsetter under bildet)
n-nye-lokaler-festbord-2-fotovv

 

RIMELIG INVESTERING
De nye lokalene blir langt mer vedlikeholdsfrie, og de gir også leieinntekter når P7 og Evangelisten flytter inn som leietakere.

De nye lokalene har en nettokostnad på 2,5 millioner.

– Vi solgte Steinsvikvegen for 17,5 millioner og kjøpte denne etasjen for 19 millioner. Så har vi brukt en liten million ekstra på en del byggarbeid vi selv skulle koste, samt innredning.

MISJONSSTRATEGI
Den andre hovedårsaken er misjonsstrategisk.

– Ved å flytte fikk vi være med og realisere drømmen om et nytt forsamlingsbygg her på Straume. Vi gleder oss over engasjementet og gløden i denne forsamlingen og er glade for at vi kan få være med og gi denne forsamlingen et tjenlig hus ved at vi selger et hus og investerer pengene i et annet.

TAKK
Men kvelden handlet ikke bare om nytt bygg, den handlet også om å si takk for innsatsen til Edith Molland som etter 39 år ImFs tjeneste ble pensjonist 1. juni. Gjestelisten bar også preg av dette – og det gjorde også talene. Tidligere sjefer og medarbeidere stod i kø for å gjøre ære på Molland.

– Du var en velsignelse å arbeide sammen med, sa tidligere forretningsfører Nils Håkon Urangsæter som førstemann til å ta ordet. Han plusset også på noen år ekstra, for Edith Molland hadde også annen misjonstjeneste, blant annet i Sambåndet trykkeri, før hun ble en del av staben i Forbundet.

– Og du har jo vært med på flytting før, da vi flyttet fra C. Sundsgate til Bildøy. Jeg husker du var livende redd for at vi dro med oss for mye rask, så du foreslo å bestille en bil på kveldstid «så kan du og jeg, Nils Håkon, ta oss av dette». Edith kløv på loftet, og jeg bar i kontaineren etter hvert som Edith bestemte. Og det meste f’òr i bosset, forteller Urangsæter til gjestenes store fornøyelse.

(saken fortsetter under bildet)

Edith Molland mottar gave etter 39 år i ImFs tjeneste. FOTO: Vilhelm Viksøy

Edith Molland mottar gave etter 39 år i ImFs tjeneste. FOTO: Vilhelm Viksøy

I REKKE OG RAD
Deretter stod de parat, den ene tidligere høvding og leder etter den andre, og takket for samarbeid gjennom flere tiår. Godordene handlet både om fag og om person. «Heil ved», «ærekjær», «du har aldri søkt ansvar for egen del, men alltid tatt det på en suveren måte når det er gitt deg», var blant ordene som ble delt – til stort gjenhør rundt bordet og til tilsvarende ydmyk hoderisting fra Edith Molland selv.

Elisabet Ekberg, partner KPMG. Foto: Vilhelm Viksøy

Elisabet Ekberg, partner KPMG. Foto: Vilhelm Viksøy

Men Edith blir likevel å finne i de nye lokalene også i fremtiden for et av konranserommene skal bære navnet Molland. Det fikk godt gjenhør hos Elisabet Ekberg, partner hos ImFs revisor, KPMG:

– Gratulerer med nytt hus. Vi trives med å ha dere som kunde, for dere tar hele tiden kloke valg. Og navnet dere valgte på møterommet, er suverent. For Edith har vært en klippe.

– FLOTT KVELD
Hovedpersonen selv gav til slutt, og høyst motvillig, en liten oppsummering av kvelden.

– Dette ble en fantastisk avslutning for tiden i ImF og en kjekk kveld. Det gjorde godt å møte tidligere medarbeidere. Jeg kjenner at jeg savner kontakten både med dem og misjonsfolket, sa hun.

Men å ombestemme seg og sette seg til kontorpulten på nytt, er ikke tema.

– Nei, jeg kjenner at det var rett og greit å slutte nå. Alt har sin tid, sa Edith Molland.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.