Hybler søker studenter

Betania på Laksevåg i Bergen er snart ferdig oppusset. Nå starter prosessen med å finne studentene som skal bo der.

− Oppussingen av Betania skal være ferdig i løpet av april, sier administrasjonsleder Anja Ulveseth Heggen i Indremisjonsforbundet til Sambåndet.

Planen for det nyoppussede Betania på Laksevåg i Bergen, som ble overført til ImF i 2010, er at det skal være et kristent studentkollektiv. Til høsten er bygget klart til å ta imot studenter.

God standard

− Det er 10 hybler med vask på hvert rom. I tillegg er det fellesareal som inneholder fire toaletter og dusjer, et stort og et mindre kjøkken, en stue og et vaskerom. Alt er nyoppusset, så det er god standard, forteller Heggen.

Rekrutteringen av studenter til kollektivet kan dermed begynne. Det er Bergens Indremisjon som har ansvar for rekruttering, og interesserte kan henvende seg til dem. Fristen for å søke om plass er 15. mai.

− De studentene som skal bo her, skal være en del av Bergens Indremisjon og bidra med utadrettet virksomhet. Det vil bli en link til ImFs nettside for å annonsere hyblene, sier Heggen.

Torgeir Skrunes skal gå inn som husfar i det nye prosjektet og vil være med i rekrutteringsarbeidet.

− Vi går nå ut offentlig for å rekruttere studenter til kollektivet. Etter at det sto om planene i Sambåndet i fjor har noen tatt kontakt, men det er helt løselig. Nå er brosjyren om studentkollektivet klar, og vi vil begynne å spre den, sier Skrunes.

Utadrettet

− Hva vil dere se etter når dere skal rekruttere til studentkollektivet?

− Vi ser etter bevisste kristne som har lyst til å bidra i fellesskapet og nå ut til andre i nærområdet. Målet er å hjelpe hverandre til å være utadrettet i studenthverdagen, forteller Skrunes.

Når det gjelder hva studentene konkret skal bidra med, er noen konkrete ideer en kafé, en ungdomsklubb og åpne middager.

− Dette er bare noen ideer, men de som blir med, skal selv få være med og bestemme hva vi skal satse på og hvem som er målgruppen. Men vi vil ha faste interne ting. En gang i uken vil vi ha fast middag og fellesskap etterpå, sier Skrunes.

Foruten å annonsere via ImFs nettside og omtale i Sambåndet, håper Skrunes at også dagsaviser vil skrive om det nye studentkollektivet.

− Jeg er spent. Om det blir et studentkollektiv, er avhengig av at vi får studenter som vil være med. Vi prøver å spre det i sosiale medier, rundt Betlehem og Bildøy Bibelskole, sier Torgeir Skrunes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.