Fra drøm til virkelighet

For over to år siden hadde Gunnar Ferstad en drøm om at det kunne bli et bo- og trosfellesskap for studenter i Betania på Laksevåg i Bergen. I august i år ble drømmen virkelighet.

BERGEN: − Jeg gleder meg over at dette er blitt en realitet, og jeg tror at det kan få bety noe for de unge og videre bety noe for enkelte bydeler og inn imot forsamlingen til Bergens Indremisjon i Betlehem, sier Ferstad.

Det var i oktober 2013 at han og noen andre fortalte Sambåndet hva de drømte om. Siden har bladet fulgt saken tett, både på papir og nett, og nå som de første studentene er på plass, er det på tide med en ny oppfølging, det vil si et besøk til det nye Betania Studentfellesskap.

− Velkommen, sier husfar Torgeir Skrunes og begynner med en omvisning i huset. I første etasje er det en storsal og en småsal hvor det står et bordtennisbord. I tredje etasje er studenthyblene.

− Fellesrommet er ikke så stort, så når vi skal ha arrangementer, vil vi bruke småsalen, sier Torgeir.

Middag
Det er torsdag, og hver torsdag er det et felles program for studentfellesskapet som begynner med middag. Denne gangen er det Rune Kjærland og Øystein Andersen som har ansvaret for den. På menyen står det balisk kyllinggryte.

− Jeg lurer på om den er importert fra Bali, kommer det med et smil fra vernepleierstudent Solvår Gjerde Økland.

Hun og Alfhild Birkelund har snoket på kjøkkenet, så de visste hva som kom.

− Vi ville finne ut hva som er til middag, så vi kan forberede oss mentalt, fortsetter Solvår.

Alfhild er ikke student. Hun jobber i hjemmesykepleien, og planen er å søke på sykepleien.

− Vi mistet fire som skulle bo her. Av forskjellig grunner måtte de trekke seg. Vi hadde flere ledige rom og måtte spre det på nytt via Facebook, forteller medisinstudent og husmor Ragnhild Skrunes.

− Noen mødre så det og fortalte det videre. Tre venninner bor her. Den ene tok den andre med seg. De er allerede etablert i en menighet. Ellers er i hvert fall fem av de ni som bor her, aktive i Betlehem, supplerer Torgeir.

Foruten det faste opplegget på torsdager, er det fast bønnesamling hver tirsdag og søndag. Så vurderer felleskapet hvor det ellers skal engasjere seg.

− Vi tenker på om vi skal engasjere oss i ungdomsarbeidet i Nygård kirke, men vi har ikke bestemt oss ennå, forteller Torgeir.

Kristent fellesskap
Rune, som går på Landmåling og eiendomsdesign på Høgskolen, er en av dem som ble oppmerksom på Betania Studentfellesskap, gjennom sine foreldre.

− Jeg var skeptisk i begynnelsen. Men jeg søkte, for å få en plass å bo. Jeg synes det er greit på bo her, sier han.

Alfhild gir følgende forklaring på hvorfor hun søkte om plass i Betania Studentfellesskap:

− Først og fremst var det rimelig. Og jeg så for meg i hodet at det var et godt kristent miljø. Det er en bonus.

Solvår sier noe av det samme:

− Det var en praktisk måte å bli kjent med nye folk på og komme inn i et miljø. Jeg er ny i byen. Og så ble vi oppfordret til å være med i frivillig arbeid.

Marius Sørenes studerer informasjonsvitenskap på Universitetet. Han har vært kristen siden desember i fjor.

− En som gikk på Bildøy, gjorde meg oppmerksom på dette kollektivet. Jeg får bo i et kristent fellesskap. Det kristne fellesskapet er noe av det viktigste. Og så søkte jeg hit på grunn av det kristne arbeidet vi skal være med på. Og det er viktig med evangelisering som vi kan gjøre ut fra det kristne fellesskapet, framholder Marius.

Øystein som er kjemiingeniørstudent, og sjelesorgstudent Linn Hauge fremholder også det kristne fellesskapet som en viktig grunn til at de søkte om plass i Betania Studentfellesskap.

− Jeg trengte en plass å bo. Her er det lettere å komme inn i et miljø. Det er kjekt å bo i lag med andre kristne, synes Øystein.

− Det virket bra med at det er et kristent fellesskap her. Det er noe ekstra. Det er et veldig bra miljø. Jeg trives veldig godt, sier Linn.

IMG_1486

Bønn er en viktig del av Betania Studentfellesskap. Fra v. Torgeir Skrunes, Ragnhild Skrunes og Rune Kjærland. Foto: Brit Rønningen

Bibelstudium
Etter middagen er det tid for bibelstudium og bønn.

− Vi følger Bibelselskapets opplegg. Reise gjennom Bibelen, med 50 tekster fra GT og 50 fra NT, og vi går gjennom fem tekster hver gang, forklarer Torgeir.

Denne torsdagen er det noen tunge og tøffe tekster fra GT som står på programmet. Det er fra 2. Samuels bok, 1. Kongebok og 1. Krønikebok; om David, Batseba og drapet på Urias og Davids møte med profeten Natan etterpå, om profeten Elias’ kamp med Baalprofetene på Karmelfjellet og hans flukt fra dronning Jesabel, og om kong Salomo som bygde tempelet. På slutten av bibelstudiet stiller Torgeir noen spørsmål ut fra spørsmålsheftet:

− Det jeg gjør, angår bare meg, ingen andre. Hva vil dere si til en slik påstand?

− Det du gjør, påvirker andre, svarer Marius

− Det påvirker positivt eller negativt, fortsetter Solvår.

− Det får konsekvenser hva jeg gjør. Og det påvirker tanken. Om det påvirker positivt eller negativt varierer fra person til person, sier Linn.

Nytt spørsmål fra Torgeir: − Hva vil dere ønsket om Herren sa det samme til dere, som han gjorde til Salomo: «Si hva du vil jeg skal gi deg»?

− Jeg tror jeg også vil ønsket meg visdom, sier Ragnhild

− Jeg ønsker meg ti nye ønsker, kommer det fra Solvår.

− At alle ble kristne, foreslår Øystein.

− Det ville være fantastisk om det skjer. Frelsen er for alle, utbryter Ragnhild.

Når det kommer til bønnedelen, nevner Solvår en venninne som har droppet ut av studiene og kjøpt en enveisbillett til Hellas, for å hjelpe flyktningene.

Etter bibelstudiet må det planlegges. Noen dager etter, på søndag, skal det skje masse.

− Vi har invitert medstudenter til sosialt og åndelig samvær. Det blir basar, innvielse av bordtennisbord med bordtennisturnering, forteller Ragnhild.

Betania Studentfellesskap er i gang. En drøm er blitt virkelighet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.