Vil utruste til å ta egne valg

Et nytt undervisningsopplegg om menneskeverd kan fort dukke opp på en leir nær deg.

Etter to års arbeid er «Menneskeverd & Etikk» klar til å tas i bruk av alle som ønsker å undervise unge mennesker om spørsmål omkring menneskeverd og etikk.

«Nå har vi nådd en milepæl! Endelig er «Menneskeverd & Etikk» helt ferdig. Av alt vi har laget, er filmen om fosterets utvikling – «Livets første øyeblikk», et høydepunkt (se videoen i vinduet til høyre). Den er vi ekstra stolte av. Filmen viser på en god måte hvor fascinerende menneskelivet er allerede fra befruktningsøyeblikket», skriver Helene Pederstad, prosjektleder for undervisningsopplegget «Menneskeverd & Etikk», i en pressemelding.

Målet med undervisningsopplegget som livsvernorganisasjonen Menneskeverd lanserer, er at ungdom skal få reflektere og drøfte etiske spørsmål omkring menneskeverd og likeverd, og å skape en fascinasjon for menneskets utvikling fra livets begynnelse. En målsetting er at ungdommene kan få et styrket selvbilde ved å utruste dem med kunnskap, ferdigheter og mot til å ta egne valg.

Grundig arbeid
− Inntrykket er at det virker som et grundig og kvalitetssikret arbeid, sier ungdomskonsulent Solveig Hosøy i ImF-Ung.

p-torstein-fosse-foto-imfung− Førsteinntrykket er at det er et veldig gjennomtenkt og bra opplegg. Og det er utfordrende på en fin måte. Ungdommene blir utfordret til å tenke gjennom spørsmålene selv. Det legger opp til at ungdommene skal reflektere selv. Samtidig kommer det klart frem hva Menneskeverd mener, sier ungdomsleder Torstein Fosse (bildet) i Bergens Indremisjon.

Indremisjonsforbundet er en av Menneskeverds medlemsorganisasjoner, og sambåndet.no har fått de to ungdomsarbeiderne i ImF til å vurdere det nye undervisningsopplegget.

Relevant tema
Hosøy Solveig  fotoIV− Det er et kjemperelevant tema. Opplegget er nøye, grundig og pedagogisk bra lagt opp, og det passer for ungdom. Det er positivt at det er tilgjengelig for alle. De signalene Menneskeverd sender, er at de ønsker at skolene skal bruke det, fortsetter Hosøy (bildet).

Både Hosøy og Fosse kan tenke seg å bruke «Menneskeverd & Etikk».

− Vi har ofte temasamlinger på leirer. Der kan vi absolutt bruke det. Det er også fint å få besøk av Menneskeverd på ungdomsklubben, i konfirmantundervisningen og i klasserommet, sier Hosøy.

− Som en del konfirmantundervisningen eller et seminar, tror jeg det kunne fungert veldig godt, mener Fosse.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.