Sommerens stevne i nord

Tur til Nordkapp, torgmøte i Alta sentrum og sang- og musikkveld i Nordlyskatedralen. Årets utgave av Landssommerstevnet starter i dag, på verdens nordligste folkehøgskole.

− Det er 79 påmeldte. Det er omtrent sånn som det har vært de siste årene. Men det er mange som kommer innom på møtene uten å overnatte, sier stevneleder for Landssommerstevnet, Roald Evensen.

Stevnet har base på Øytun folkehøgskole i Alta. Skolen kan skilte med å være verdens nordligste i sitt slag.

Roald Evensen er fornøyd og synes det er bra med påmeldinger.

Godt program
Programmet er ifølge stevneleder ikke avansert, men tradisjonelt og godt.

− Vi er så heldige å ha med koret Elkana fra Godøy på Sunnmøre. Det blir også mulighet for turer, alt etter som man har ork og lyst til. Fredag er det tur til Nordkapp. Så er det torgmøte i Alta sentrum. Lørdag blir det sang- og musikkveld i Nordlyskatedralen, og det blir selvfølgelig mulighet for å høre Guds ord, forteller Evensen.

Nytt i fjor var et eget opplegg for barn, Landssommerstevne for barn, noe det også blir i år.

− Foreldre med barn kan ta med barna og vite at de blir ivaretatt. Det er ikke så mange barn som kommer, men det er likevel viktig, for de har et godt opplegg, sier Evensen.

Ikke opplegg for ungdom
− Hva med Landssommerstevne for ungdom?

− Det er mest folk som har levd en stund, som har meldt seg på, så det er ennå ikke noe opplegg for ungdom, men det kommer kanskje. Det er relativt små forhold og ikke som de store stevnene sørpå.

Aud Karin K. Ringvoll, Ragnar Ringvoll, Ruben Lie Monsen og Rune Ludvigsen er talere på stevnet. I fjor var det satt opp et tema for Landssommerstevnet, men det er det ikke i år.

− Jeg vet ikke hva talerne vil formidle. Jeg skal ikke være taler, men holde meg mer i bakgrunnen og være møteleder og holde appell på torget, sier stevneleder Roald Evensen.

1 svar
  1. Roald evensen says:

    Shalom!

    Til alle dere som ikke tok turen til Alta og landssommerstevnet er det bare å si: dere gikk glipp av masse!!!!!!!
    Det var bare en utrolig sterk helg med solid forkynnelse gjennom tale og sang. Sent vil jeg glemme lørdags kveld i Nordlyskatedralen med solid forkynnelse og mye sang og musikk. Ja det var til og med klassisk musikk på flygel . Se fyldig referat i august nr av Kamp og Seier. Velkommen til Vestre Jakobselv neste sommer. Mvh Roald Evensen

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.