Koret divisi søker nordover

Slår an tonen på Landssommerstevnet i juni.

– Nei, det var ikke min ide, men dette er jo veldig spennende, sier Svein Hansen i Finnmark Indremisjon. Han er programsjef for det tradisjonsrike Landssommerstevnet 21.-24. juni.

– De er jo ganske ukjente her oppe, så jeg regner med at de må presenteres litt grundigere enn andre, men jeg er sikker på at de blir tatt godt i mot. At de kommer har tent en glød og en gnist for folkene her nord, sier han.

I år er det Vestre Jakobselv som er stevneplassen. Programmet er velkjent med møter, tur, fellesskap og bibeltimer. Tema blir Jeg vet på hvem jeg tror og hovedtaler er Ole Abel Sveen.
– Han har vært her før så han trenger ikke like grundig presentasjon som divisi, sier Svein og humrer i barten.

SOMMERUKER
For divisi er dagene på Landssommerstevnet bare begynnelsen. De blir hele uken til endes.

– Dette blir årets sommeruke for divisi, sier dirigent Anders Berglund.

Sammen med over 20 divisorer gleder han seg til dagene i Nord-Norge.

– Selv har jeg aldri vært der før, men de som har vært der, er veldig begeistret. Så jeg gleder meg. Jeg har hørt mye om både folket og naturen og så håper jeg vi får oppleve midnattssolen.

VOKST FRAM
En som har vært der før, er Jarle Alme. Han hadde turen nordover i vinter for å planlegge sommeruken. Nå gleder han seg stort til å komme tilbake.

– Å reise til Finnmark var en ide som vokste fram i koret. Da det ble litt mer konkret, luftet vi tanken for ImF og de var veldig begeistret. Så det er veldig spennende at dette gikk i boks, sier han.

For divisi betyr dette at deres sommeruke som tradisjonelt sett er en øvings- og fellesskapsuke denne gang blir en mer turist- og konsertuke.

– Det blir en annerledes uke der mye av tiden blir på en buss. Vi får reist en del og sett mye, og så har vi konserter på for oss ukjente steder. Det blir mindre tid til øving enn det pleier å være på disse ukene, men det får vi ta igjen en annen gang, sier Jarle.

TURISTER
I tillegg til å delta på selve Landssommerstevnet blir det den første helgen også kirkekonserter i Vestre Jakobselv og Vadsø.

– Mandagen blir vi turister i øst, før vi setter kursen mot vest, sier Jarle.

Der venter Repparfjord Ungdomssenter som base, og programmet utover øvingstimene her, begynner også å komme på plass.

– Onsdag skal vi blant annet ha konsert i Havøysund og torsdag i Hammerfest, sier Jarle, som også regner med det blir en snartur innom Nordkapp.

– Ja, folk her nord mener jo at det ikke er bryet verdt og at det er mange andre steder som er langt flottere å besøke, men det hører liksom med når man er i Nord-Norge, sier en forventingsfull Jarle Alme i divisi.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.