En «Hjertelig» hilsen

Nancy Karine Sangolt platedebuterer med gamle bedehussanger som hun har satt egne melodier til.

− Det er egentlig mange grunner til at jeg har laget denne platen. Hovedgrunnen er at jeg vil at folk skal oppdage språket i disse tekstene. Det er så beskrivende og setter ord på gudslivet i hverdag, fest og tunge stunder. Så er det gøy å sette mitt personlige preg på det. Det gjør det enda mer «hjertelig», forteller barneskolelærer Nancy Karine Sangolt om sin første plate, «Hjertelig».

«Nå gjør vi det»
Ektemannen Vidar Sangolt har en stor del av ansvaret for at det ble plate. Han er produsent på «Hjertelig» og selskapet Gloria AS gir den ut.

− Mannen min har pushet på. Han sa: «Nå gjør vi det!».

Det er ti sanger på platen, blant annet «Eg har ei tenesta stor for Gud», «Å, kor rik eg er», «Eg lyfter mitt auga, min frelsar, til deg», «Eg ville gjerne eiga ei tru så sterk og stor» og «Tap ikke motet» og «O, Jesus du som fyller alt i alle». Bare den siste sangen har beholdt sin opprinnelige melodi. Platen distribueres gjennom Mudistore og kan spørres etter hos Vivo sine butikker.

Personlig vitnesbyrd
− Jeg vil at det skal være et personlig vitnesbyrd og en musikalsk glede. Og jeg vil lokke frem gamle sanger med litt ny musikalsk vinkling. Disse ti sangene valgte jeg, fordi jeg ville ha sanger som taler om gudslivet og gudsforholdet i hverdagen. Det er ganske spennende at det fungerer i dag.

− Hvorfor nye melodier til disse gamle sangene?
− Melodier bare kommer når jeg ser teksten. Jeg lager melodier og synes det er kjekt å være kreativ med musikken. Synes jeg teksten er fin, lager jeg en melodi som jeg synes passer. Da blir det en ny sang og ny innpakning, sier Sangolt.

De nye melodiene og arrangementene er rytmiske og kan plasseres i pop og ballade-sjangeren.

Musikk gir mening
− Jeg er litt for redd for å lage nye melodier til sanger folk har et sterkt forhold til. Jeg er redd for å tråkke noen, forteller Sangolt.

Men så langt har det ikke vært noe å være redd for. Hun har bare fått positive tilbakemeldinger på «Hjertelig» fra voksne i alle aldre.

Siden hun jobber som lærer, har ikke Sangolt så mye tid til konserter, men hun hadde konsert med plateslipp på Lyngdal Bibelcamp. I løpet av høsten blir det blant annet deltakelse på Indremisjonssamskipnadens høstmøte og konsert i Norheimsund.

− Hva betyr musikk for deg?

− Det betyr enormt masse, og det er veldig oppbyggelig. Det gir mye mening og det er veldig kjekt å drive med musikk sammen med andre, sier Nancy Karine Sangolt.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.