Klart for En Dag

I morgen samles 2500 kristne på Bislett Stadion og på Karl Johan for å ta et oppgjør med menneskehandel.

− Det går veldig bra. Ting faller på plass. Jeg ser frem til denne dagen, sier Andreas Masvie fra En Dag, et arrangement som har som mål å mobilisere mennesker for enhet og frihet og øke bevisstheten om menneskehandel.

Det er dagen før arrangementet, og alt er i rute.

− Vi har forhåndssolgt ca 1600 billetter, og regner med at det kommer 8-900 direkte til arrangementet, sier styreleder Kristoffer Stokke, et tall han er godt fornøyd med.

− Da vi begynte å planlegge dette kick-offet for 1,5 år siden, satte vi oss et mål om å samle 2500- 3000 mennesker, Det tror jeg vi nå skal klare, sier Stokke.

Storslått arrangement
Det er flere kristne organisasjoner som står bak En Dag. Arrangementet begynner med storsamling lørdag klokken 11.00 på Bislett Stadion hvor blant annet Egil Svartdahl deltar og hvor det blir bønn og lovsang. Etterpå blir det markeringer langs Karl Johans gate med appeller av blant andre Knut Arild Hareide og Per Arne Dahl. Så blir det avslutning på Bislett Stadion med storsamling og lovsangkonsert.

− Hva slags tilbakemeldinger har dere fått?

− Folk fra ulike kirkesamfunn har vært veldig positive og vi har møtt åpne dører. Det blir et storslått arrangement, lover Masvie.

For hele familien
En Dag vil også ha eget opplegg for barn med undervisning av Jarle Waldemar og Karoline Berge Hammersmark.

− Dette arrangementet er for hele familien. Det blir ganske mange ungdommer som kommer, men det kommer også voksne. Vi håper på å få en god spredning i alder. Vi samler mange forskjellig folk rundt Jesus, sier Masvie.

Det kommer internasjonale stjerner til arrangementet, som den britiske sangeren Martin Smith, Hillsong og operasangeren Ben Cooley. Cooley er daglig leder i Hope for Justice som jobber for å få slutt på menneskehandel og som En Dag skal samle inn penger til.

− Disse kommer for å gi sin støtte. Vi ønsker å sette mennesker fri fra menneskehandel, for Jesus har satt oss fri fra det som vi er bundet av, sier Andreas Masvie.

Stille tog.
I tillegg til storsamlingene på Bislett, vil også markeringen bli synlig i bybildet. Klokka 1500 vil alle deltakerne danne et stille tog på Karl Johan, midt i Oslo sentrum.

− Målet er å lage en lang rekke med mennesker fra Oslo S til Slottet. Disse vil bli utstyrt med plakater med «not for sale». På den måten vil vi vise solidaritet med alle de stemmeløse slavene ute i verden. Deretter blir det en markering foran Stortinget  med appeller fra blant annet biskop Per Arne Dahl, sier styreleder Kristoffer Stokke.

Det kommer reportasje på sambåndet.no i løpet av helgen.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.