En Dag kolliderer med UL-finale

Men begge arrangørene skryter av samarbeidsvilje og konstruktiv dialog på tvers av arrangementene.

− Hvorfor vi valgte 1. august til En Dag? Det er et godt spørsmål, sier styreleder Kristoffer Stokke.

− Svaret er at da vi begynte å planlegge dette for 1,5 år siden, var 1. august en av få mulige datoer, og sommerstid i Norge er det uansett vanskelig å ikke kollidere med en eller annen kristen festival eller stevne, sier han.

Flere alternativ
For lørdag 1. august er også siste dag under UL som samler flere tusen ungdommer på Randaberg, omtrent 50 mil unna Bislett Stadion. To av forsamlingene som står oppført som partener av En Dag, er Bedehuskirken og Fredheim forsamling, begge store ImF-forsamlinger i Rogaland.

− Vi har vært i kontakt med UL-ledelsen mange ganger og hatt en god dialog hele vegen for å finne en god måte vi kan stå samme på, sier Stokke.

UL har, ifølge Stokke, hatt tilbud om å låne både talere og musikere, men tilbudet kom på et tidspunkt da andre allerede var booket. Andre løsninger som har vært skissert har vært alt fra å busse ungdom til Oslo, appell fra scenen eller en live-stream fra arrangementet i hovedstaden.

− Lørdagen er vår viktigste dag på UL, så det var ikke aktuelt for oss å avslutte før, sier Christina Mathilde Rydland, prosjektleder for UL.

Fokus på eget
Appell og live-stream var heller ikke så opplagt.

− Det er vel og bra med live-stream, men vår utfordring er at det ikke bare er En Dag som tar kontakt. Vi får henvendelser ukentlig fra folk og grupper som ønsker å bruke UL til å få fokus på sin sak. Dersom vi åpner for noen, er det vanskelig å si nei til andre. En Dag handler også en så stor og viktig sak at det ville vært vanskelig å slippe det til fra hovedscenen uten at det tok fokus bort fra det andre som skjer. Vi landet derfor på at vi ønsker fokus på vårt eget, ellers er det fare for at UL ikke blir UL, sier Christina Mathilde Rydland.

Tilbudt seminar
Samarbeidsløsningen som til slutt ble valgt, var at En Dag ble tildelt ett av de 17 seminarene under UL – en løsning begge arrangørene sier seg godt fornøyd med.

− Vi er veldig takknemlige for arbeidet som er gjort for å få til et samarbeid og vi har stor respekt for UL sitt arrangement. Vi har hatt en god dialog og opplevd et ønske om samarbeid fra UL sin side. Så vil vi se på mulighetene for at dette kan bli enda bedre ved neste En Dag i 2017, sier Kristoffer Stokke.

Les mer: Reportasje fra En Dag

EN DAG: Diego Vaula Foss engasjerte de drøyt 120 ungdommer som møtte fram på seminaret om menneskehandel på UL. Foto: Vilhelm Viksøy

EN DAG: Diego Vaula Foss engasjerte de drøyt 120 ungdommer som møtte fram på seminaret om menneskehandel på UL. Foto: Vilhelm Viksøy

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.