Bok og Media, Vestbok

Planlegger ny kristen bokhandel

31. august blir det stiftelsesmøte for ny kristen bokhandel i Bergen sentrum.

Johannes Kleppa og Tarald Ueland ønsker at kristen litteratur skal være godt tilgjengelig i Bergen sentrum.

− Det er viktig med kristen litteratur, og det er viktig at kristen litteratur er godt tilgjengelig. I dag er det i Bergen bare en liten kristen bokhandel i Åsane. Vi trenger en større kristen bokhandel sentralt i Bergen, sier forkynner Johannes Kleppa til sambåndet.no.

Inntil for et par år siden var det en kristen bokhandel i Bergen sentrum, Vestbok. I lengre tid har Kleppa og Tarald Ueland jobbet med å starte opp en ny kristen bokhandel. Nå er de kommet så langt i prosjektet at de har sendt ut innkalling til stiftelsesmøte mandag 31. august. Invitasjonen er gått til alle som har sagt at de vil gå inn med aksjekapital i den nye kristne bokhandelen i Bergen og til Bjørgvin Bispekontor til orientering. På møtet vil man vedta stiftelsesdokument ved vedtekter, aksjonæravtale og velge styre, og man vil drøfte det videre arbeidet med realiseringen av prosjektet.

God tilbakemelding
− Hvordan har responsen vært på prosjektet?

− Vi har fått god tilbakemelding særlig fra kristne forlag. De er svært positive. Vi har også fått gode og positive tilbakemeldinger fra enkeltpersoner og noen forsamlinger og menigheter som vil gå inn med aksjekapital. Menighetene i Den norske kirke har ikke anledning til å gå inn som eiere, men er svært interessert i dåpsmateriale som en slik butikk kan selge, forteller Kleppa.

De kristne forlagene, Lunde, Hermon, Proklamedia og Verbum, er med som eiere på linje med andre eiere. Butikkjeden Vivo (tidl. Bok og Media) går inn med 50.000 kroner i aksjekapital. Sambåndet Forlag vil gå inn med 100.000 kroner i aksjekapital.

Indremisjonsforbundet (ImF) har fått spørsmål om å gå inn med startkapital. Det ble tatt opp i et styremøte 3. august.

− Styret åpner for at ImF kan gi et større beløp som gave eller rentefritt lån til bokhandelen, men ønsker seg litt flere opplysninger først, sier generalsekretær Erik Furnes i ImF.

− Bakgrunnen for forespørselen til ImF er at de kom ut med positivt overskudd etter salget av Vestbok-eiendommen, forteller Kleppa.

Samlet er det kommet inn cirka 1 million kroner i aksjekapital.

− Vi hadde en målsetting om 1 million, og det har vi oppnådd. Men vi tror at enda flere kan komme etter, sier Kleppa.

På frivillig basis
Planen er å drive den nye kristne bokhandelen på frivillig ulønnet basis.

− Det vil være en lønnet daglig leder, de andre vil være frivillige. Slik tror vi at det kan gå økonomisk. Vi har fått positive signaler på at en del vil gå inn som frivillige, men vi vil gjerne utfordre enda flere til å gjøre det samme.

− Hvem er det som har sagt at de vil jobbe frivillig?

− Det er friske pensjonister.

Et møtepunkt
Kleppa og Ueland har ennå ikke funnet noen lokaler til den nye bokhandelen, men de har sett på flere.

− Det gjelder å finne lokale til en overkommelig pris. Vi ønsker at butikken skal være et møtepunkt hvor folk har god tid og personalet har tid til å slå av en prat. I all hovedsak vil vi selge kristen litteratur. Vi ser også for oss at vi muligens kan selge ting som turister kan være interessert i og kristne symbolgjenstander som for eksempel julekrybber. Det spørs hva slags lokaler vi får. Lokalet vil avgjøre hva slags varer vi kan ha, forteller Kleppa.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.