Bildøystudentene skal leve ut troen

I høst skal studenter på Bildøy samarbeide med Fjell kommune og være et supplement til kommunens omsorgstjenester.

gunhild

Gunhild Redse Cornelius. (Foto: Bildøy Bibelskole)

− Prosjektet begynte i fjor vår. Det var skolen som tok initiativ overfor kommunen, og det var rektor Gunnar Ferstad som fikk ideen. KrF-politikere ble kontaktet, og omsorgssjef og prosjektleder Janne Mo har stått i bresjen med organiseringen og kontakten med institusjonene, forteller lærer på Disippel-linjen ved Bildøy Bibelskole, Gunhild Redse Cornelius, til sambåndet.no.

Bety noe positivt
Hun snakker om samarbeidsavtalen som Bildøy Bibelskole har med Fjell kommune som går ut på at skolen skal bidra med frivillige tiltak som kan være et supplement til kommunens omsorgstjenester.

− Hvorfor gjør dere dette?

− Vi ønsker å være synlig i lokalsamfunnet og bety noe positivt for menneskene som bor her. Videre ønsker vi å gi studentene god læring i å leve ut troen sin. Tro er ikke bare forkynnelse, men også handling. Vi tror det er viktig å gi studentene erfaring med hverdagsdiakonien og tro på at de kan gjøre en forskjell og bety noe for andre, sier Cornelius.

Forskjellige aktiviteter
Konkret betyr det at de 37 studentene på Krik-linjen (Kristen idrettskontakt) i høst fire ganger, to timer pr gang, skal ut å gjøre en tjeneste for lokalsamfunnet i samarbeid med omsorgstjenesten. De fleste av disse studentene skal jobbe med eldre, og en gruppe på åtte studenter skal jobbe med lettere psykisk utviklingshemmede. De blir delt inn i grupper som skal til Straume bu- og servicesenter, Vågaleitet bustader, Kvednatunet bu- og aktivitetssenter og Fjell Sjukeheim. Til våren er det studentene på Musikk- og Disippel-linjene som skal ut i tjeneste.

− Hva skal studentene gjøre?

− De skal ha forskjellige aktiviteter som gruppetrening, minikonsert, sangstund, gå turer, spille spill og prate med beboerne, og noen skal utføre praktisk arbeid som å vaske vinduer og vegger for beboerne, svarer Gunhild Redse Cornelius.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.