BYTTER LEDERJOBB: Andreas Evensen går fra ImF-Ung til Bildøy bibelskole. Bildet er tatt på ImFs lederkonferanse i 2021. FOTO: BRIT RØNNINGEN

Her er den nye Bildøy-rektoren

Andreas Evensen blir ny rektor for Bildøy bibelskole etter Gunnar Ferstad. Han starter i jobben seinest 1. august.

– Jeg skal få være med på å forvalte noe, men Bildøy bibelskole er ikke mitt prosjekt, men dypest sett Guds, sier Evensen til Sambåndet.

Andreas Evensen er daglig leder for ImF-Ung og assisterende generalsekretær i Indremisjonsforbundet (ImF). Evensen informerte styre og ansatte i ImF-Ung onsdag, mens personalet på Bibelskolen ble orientert kl. 11 i dag, torsdag.

Flere søkere

I desember i fjor informerte Gunnar Ferstad de bibelskoleansatte om at han ønsket å avslutte sin periode som rektor sommeren 2022. Han hadde varslet bibelskolestyret om dette allerede før sommerferien 2021. Stillingen ble lyst ut i januar i år, blant annet i Sambåndet.

– Det var fire registrerte søkere innen fristen 6. februar. I tillegg har styret vært i dialog med flere andre kandidater, sier styreleder Edvard Thormodsæter.

Teologi

«Høyere utdanning innen teologi og/eller ledelse» var en av de ønskede kvalifikasjonene som var nevnt i stillingsutlysningen.

– Andreas har mastergrad i teologi. Det var en styrke ved hans søknad, både med tanke på at det er en bibelskole det handler om, og det rent faglige, sier Thormodsæter.

Styret har ellers hatt en tanke om at det ville være fordelaktig at den nye rektoren  er tett på indremisjonssammenhengen. Som sønn av mangeårig forkynner Roald Evensen er den påtroppende rektoren både oppvokst i og kjent med både indremisjonen og misjonslandskapet for øvrig.

– Teologisk kjenner Andreas strukturen og det læremessige i ImF svært godt. Han sitter blant annet i lære- og tilsynsrådet i ImF, framholder Thormodsæter.

Utfyller

Styrelederen viser videre til at Evensen siden 2017 har ledet ImF-Ung, som driver arbeid for barn og unge, og at det er en kompetanse han vil kunne dra nytte av også på Bibelskolen. Det Andreas Evensen derimot mangler, er skoleleder-kompetanse.

– Men har vi studieleder Laila Eidsheim Flaa, med mye skoleledererfaring, som vil utfylle Andreas på dette området og være en viktig brikke videre, påpeker Thormodsæter.

Lederskap

Styret har lagt vekt på at Andreas Evensen har «rettet blikket mot lederskap», som styrelederen uttrykker det: – Andreas sier selv at han ikke er en person som tenkte at han skulle bli leder. Han har nok vært leder fordi han har erfart at han har noe å komme med, og det er en flott vei inn i lederskap, sier Thormodsæter.

Styrelederen beskriver Bildøy bibelskole som «et drivhus av påvirkning» overfor unge mennesker.

– Et sunt lederskap på en slik arena fordrer en leder med karakter og som tenker at lederrollen er hans ansvar. Andreas er lærevillig og ydmyk, og vi vurderer at han har karakter til å gå inn i dette. I ImF-Ung har han lagt vekt på lederskap og lederskapsutvikling, og det får han fortsette med på Bildøy.

ImF som eier

Et annet trekk styrelederen trekker fram, er Evensens erfaring fra sentraladministrasjonen i ImF. I egenskap av daglig leder i ImF-Ung er han medlem av ledergruppa i ImF sentralt.

– Det er mer å gå på i forholdet mellom Bibelskolen og ImF som eier, så som at skolen i enda større grad skal bidra til å utruste personer som kan komme tilbake til ImF-sammenhengen. Det vil Andreas utforske videre, sier Thormodsæter.

Utvikling

Bildøy bibelskole kan gå mot er rekordstort antall studenter til høsten og er i en god tilstand.

– Men det betyr ikke at det ikke trengs å jobbe med utvikling også i fortsettelsen, så som struktur og planmessig strategi. Det handler om å løfte på hver stein for å se på hvordan skolen kan bli best mulig, sier Thormodsæter.

Styrelederen er også tydelig på at de nå får en småbarnsfar som rektor. – Det setter noen premisser for arbeidet. Som styre tenker vi langsiktig og på at Andreas skal kunne leve et godt liv både som far til fire gutter og som arbeidstaker.

Dialog

Rent praktisk betyr dette at Evensen, i den første fasen, ikke kommer til å reise så mye som Gunnar Ferstad har gjort. For øvrig er det klart at Ferstad ikke skal ha noe ansettelsesforhold til Bibelskolen det kommende skoleåret.

– Dette er i overenstemmelse med Gunnars eget ønske. Så ønsker styret å gå i dialog med Gunnar om eventuelle bidrag fra høsten 2023, sier Edvard Thormodsæter.

Edvard Thormodsæter er styreleder for Bildøy bibelskole og har ledet arbeidet med å rekruttere ny rektor. FOTO: APPEX

Ønsket

Andreas Evensen opplyser til Sambåndet at han ble oppfordret av bibelskolestyret til å søke jobben, og at han har vært i samtaler med styret.

– De hadde et ønske om meg som rektor, og det er godt å oppleve seg ønsket, sier Evensen.

Den påtroppende rektoren ser på jobben som en mulighet til å være på å bidra positivt inn i unge menneskers liv. – Bibelskolen er en viktig arena som får betydning for studentene for resten av livet.

Lederskap

Evensen har opplevd det slik at styret har sett etter en leder for skolen, mer enn en ren skolefaglig person. – Jeg har etter hvert en del erfaring med å lede ansatte og strategisk arbeid, og det vil jeg ta med meg inn i jobben som rektor.

Han viser til Rom 12,8, hvor det står at «den som er satt til å lede, skal gjøre det med iver».

– Jeg kan bidra på den læremessige biten og undervise litt selv, slik rektor alltid har gjort, men først og fremst skal jeg legge til rette for at andre kan gjøre jobben sin. Jeg har tro på et utrustende lederskap.

Evensen erkjenner at han en gang hadde en drøm om å bli bibellærer, men at det med lederskap etter hvert har vokst fram i ham.

– Det handler om nådegaveutrustning og altså «gjør det med iver». Så tror jeg også at den virkelige lederen for skolen dypest sett er Gud og ikke meg.

Ærefrykt

Evensen erkjenner likevel at det er med en viss ærefrykt han har sagt ja til stillingen. – Ikke på grunn av bildene på veggen av markante forgjengere, men overfor Gud. Jeg kan se tilbake på folk som har vært i stillingen, og jeg tror jeg kan lære mye av både dem og andre, men samtidig må jeg få være meg selv og stake ut en kurs for skolen sammen med medarbeiderne.

Evensen kan ikke si så mye om hvordan de ansatte vil merke forskjell på ham og Gunnar Ferstad.

– Men én ting er at vi er i ulike livssituasjoner. Jeg er småbarnsfar, og det vil ha noe å si for hvordan jeg fyller rollen. Prioriteringen er Gud, kona, barna og jobben – i den rekkefølgen, og gudsforholdet er ikke lik jobben. Kallet er å følge Jesus, understreker Andreas Evensen.

Organisasjon

Det er ikke avklart når han begynner i rektorstillingen. – Det kan bli aktuelt med en overgangsordning i juni, sier den påtroppende rektoren.

I tillegg til å slutte i jobben som daglig leder i ImF-Ung, vil han også gå ut av delstillingen som assisterende generalsekretær i ImF. En hovedoppgave i sistnevnte jobb har vært å være leder for den organisasjonsprosessen som ImF er inne i. Det er ikke avklart hva som nå skjer med ledelsen av dette arbeidet fram mot ekstraordinær generalforsamling i 2023.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.