Divisi inntar nytt land

Denne helga inviterer koret divisi til konserter i på Geilo, Hemsedal og Oslo.

– Så vidt jeg vet er det første gang vi har konsert i Hallingdal. Og i Oslo skal vi synge sammen med koret Mosaic i Storsalen. Jeg har ikke vært med så lenge, men jeg har aldri hørt at vi har vært i Storsalen. Så jeg tror det er første gang der også, sier konsert- og turnekoordinator Tone Stikholmen i divisi.

I kveld kan man høre koret live i Storsalen, og i morgen har de konsert i Geilo kulturkirke, mens de har konsert i Hemsedal kirke på søndag. I Geilo og Hemsedal har divisi med seg pianist Hans Petter Tange.

Pusterom
På turneen i Hallingdal vil de ha repertoar fra «Pusterom» hvor de ifølge pressemeldingen «ønsker med disse konsertene å skape et pusterom i hverdagen, en konsertopplevelse der hjerte og sjel kan få ro, og der en gjennom musikken kan få et glimt av alt det store Gud gjør og har gjort for oss.»

I Normisjons storstue, Storsalen i Oslo, blir det gospel.

– Hvorfor har dere ikke samme repertoar i Hallingdal som i Oslo? 

– Det koster mye med ekstra kor og musikere, og det krever mye. Men i Oslo var det allerede avtalt og ordnet. Vi setter stor pris på samarbeidet med Mosaic. Vi skal både synge sammen og hver for oss. I Hallingdal vil vi tone ned gospel. Vi liker å synge forskjellige ting. Det er kjekt med variasjon i repertoaret, og at vi ikke er et kor som låser oss til en sjanger, forteller Stikholmen.

Kulturopplevelse
At det denne gangen ble akkurat Hallingdal for divisi, skyldes at to tidligere kormedlemmer bor i Hemsedal og kom med ideen om konsert der.

– Vi ser på mindre plasser hvor de ikke er så godt vant med musikk- og kulturopplevelser, at det betyr en del, og folk kommer. Så vi håper folk kommer også denne gangen, sier Stikholmen som ser frem til å synge i Hemsedal kirke og Geilo kulturkirke.

– Jeg tror kirkerommene i både Geilo kulturkirke og Hemsedal kirke passer godt til pusterom.

Forkynnere
– Hva vil dere med konsertene?

– For det første er det utrolig flott å reise rundt og formidle det Jesus har gjort og gjør. Det er viktig å komme ut og synge sammen og dyrke fellesskapet på turnehelgene. Akkurat nå er vi ikke så mange medlemmer i koret. Så kanskje vi kan treffe noen som er interessert i å bli medlemmer? Vi ser på oss selv nesten som forkynnere, bare at vi synger i stedet for å tale. Derfor er det fint å komme til plasser hvor vi ikke har vært før. Det er kjekt å få vist at det fins et slikt kor og få representert Indremisjonsforbundet og Bildøy Bibelskole og Misjon Uten Grenser som vi er ambassadørkor for, sier Tone Stikholmen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.