Exit Berglund, retur Myklebust

Anders Berglund slutter, mens Jostein Myklebust kommer tilbake som dirigent for divisi.

– Det var Josteins far, Harald Myklebust, som startet koret i 1983. Jostein har hatt koret lengst, og nå kommer han tilbake. Det er nesten hans kor. Mange forbinder divisi med Jostein Myklebust, og det er kjempegøy at han får koret igjen. Jeg føler at jeg har lånt koret i fem år. Ringen er sluttet, sier avtroppende dirigent Anders Berglund til sambåndet.no.

Berglund vil ha sin siste opptreden som dirigent for divisi på Indremisjonsforbundets Generalforsamling i sommer.

Som å komme hjem
– Jeg har fått barnet mitt tilbake og tar med glede imot det. Det har vær et savn disse årene. Jeg er stolt over at de har spurt meg. Det er alltid spennende å gå hvor Gud har lagt til rette for ting, og denne vandringen med Gud sammen med divisi vil jeg gjerne være med på sier påtroppende dirigent Jostein Myklebust.

– Hvordan tror du det blir å komme tilbake til divisi?

– Det oppleves som å komme hjem igjen. Jeg har fått et kall til å jobbe med kristen sang og musikk. I divisi har jeg opplevd å få arbeide med det som for meg er det viktigste i livet med tanke på hvorfor jeg skapt. Bibelen er full av sang og musikk, og sang og musikk har alltid fulgt det kristne fellesskapet. Når jeg kommer tilbake, har jeg en forventing om hvordan kristen sang og musikk kan brukes for å bygge fellesskapene våre, og jeg har en forventing om at den sammenhengen som koret står, er interessert i å bruke divisi-miljøet.

Tid for å slutte
For Anders Berglund er tiden inne for å slutte som dirigent for divisi.

– Da jeg begynte, sa jeg at jeg trodde at Gud har ledet meg inn i divisi. Nå kan vi si at Gud leder meg ut av divisi. I høst fikk jeg ikke de svarene jeg ventet, når jeg ba for divisi. Jeg fikk en god del bekreftelse på at det nå er sluttstrek. Det har vært en prosess for å bli mer sikker på om jeg skal fortsette eller ikke. Nå kjenner jeg at Gud har ledet meg til andre ting, forteller han og legger til:

– En bør være hundre prosent engasjert og motivert når man har et kor som divisi. Det er ikke bare en stor jobb, men også en tjeneste. Divisi vil alltid være i hjertet mitt, og det litt vemodig å slutte.

Fantastiske år
Når sambåndet.no ringer ham, holder han på med det han skal gjøre mer av når han slutter.

– Nå er jeg hjemme og skriver sangmateriale. Og jeg har laget nyskrevne sanger til Sandnes Soul Children. Jeg ønsker å gjøre mer av soloting. Så har jeg et prosjektkor som jeg kommer til å fortsette å jobbe med.

– Hvordan har det vært å jobbe med divisi?

– Jeg har hatt fem fantastiske år hvor jeg og divisi har fått reist til mange forskjellige steder, som Finnmark og Chicago. Vi har spilt inne en CD, og vi har jobbet med flotte musikere. Både divisi og jeg har opplevd at vi har en tjeneste der Gud kan bruke oss. Det har ikke betydd så mye hvor vi har vært eller hvor mange som har hørt på oss, men det viktige er at Gud bruker oss i sin tjeneste.

Rekruttering
– Og hva med fremtiden for divisi?

– Jeg er full av optimisme og tro med tanke på fremtiden. Men rekruttering er en utfordring. Det er vanskelig både å rekruttere nye og samtidig ta vare på de gamle medlemmene. Det har skjedd et generasjonsskifte. Vi trenger både bass, tenor, alt og sopran. Det hadde vært flott å få ti nye medlemmer uten at noen av de gamle slutter. Vi er rundt 20 stykker og skulle helst ha vært 30. Med ca 20 eller mindre sangere blir det flere oppgaver på færre medlemmer mot hver konserthelg. Hvis det dukker opp sykdom og/eller permisjoner før en helg, så blir det sårbart, sier Berglund.

Myklebust er ikke enig i at det trengs så mange flere sangere i divisi.

– Vi trenger noen flere gutter for å få balansert koret stemmemessig. Så ønsker jeg at koret skal være et inspirasjonsfellesskap for mennesker som står i en sang- og musikktjeneste og trenger faglig fellesskap. Det hadde vært spennende om tidligere divisorer også kom tilbake, sier han.

Krav til nye sangere
Det stilles visse krav til nye sangere i divisi.

– De må prøvesynge, og de får spørsmål om de er motivert. De må ha litt notekunnskap, slik at de kan øve hjemme, siden vi bare har fire øvelser i løpet av året. Det er fysisk oppmøte til prøvesyning når vi er i Bergen og øver. Man kan også sende inn demo, forteller Anders Berglund.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.