Valgte Noah foran Sabeltann

I Bedehusbarnehagen i Blomsterdalen utenfor Bergen kan barna leke med Noahs Ark.

− Vi skulle skifte ut utstyret og pusse opp lekeplassen vår ute. I stedet for å kjøpe sjørøverskute, valgte vi å få laget Noahs Ark, for å understreke det som er vårt særtrekk, sier daglig leder Hilde Sundnes ved Bedehusbarnehagen.

Barnehagen holder til i Karmel Bedehus i bydelen Ytrebygda i Bergen, ikke langt fra Bergen lufthavn, Flesland.

− Vi er en barnehage med utvidet kristen formålsparagraf og forteller bibelfortellinger i tillegg til vår satsing på språk og sosial kompetanse, legger Sundnes til.

Viktig satsing
Det har vært en stor investering for Bedehusbarnehagen.

− Barnehagen vår drives på ikke-kommersielt grunnlag der ideelle prinsipper om å gi barna et best mulig oppveksttilbud gjelder. Det gir oss mulighet for en slik investering. Dette er en viktig satsing for barna, og eier synliggjør med dette at barna er framtiden. Derfor er det viktig, sier Sundnes.

Hilde Sundnes har selv laget skisser til arken, og med hjelp og råd fra firmaet Menighet Service er Noahs Ark nå installert på Bedehusbarnehagens uteområde. Den 7. november var det offisiell åpning.

Setter fantasien i sving
− Vi har fått en ark som er 10 meter lang, og vi har blant annet giraffer, elefant, løver, krokodille, sebraer og sauer. Alle dyrene bortsett fra en sau, står fast. Den ene sauen kan flyttes på, eller man kan gjemme den og så lete etter den bortkomne sauen. Arken selv kan også være en fiskebåt, forteller Sundnes.

Arken er laget i nydelig treverk og ifølge Sundnes «utrolig fint og forseggjort».

− Dette er først og fremst barnas lekemiljø hvor de kan klatre, leke og boltre seg. Her kan de lage eventyr og fortellinger, og det er en lekeplass som etter fantasien i sving og som gir grunnlag for samtaler om tema knyttet til ulike fortellingen fra Bibelen, sier Sundnes.

Positiv respons
− Det er en lekeplass hvor de kan ha det kjekt og flette inn fortellinger mens de leker, eller de kan leke det de har lært eller blitt fortalt. Bare fantasien setter grenser, legger hun til.

− Hvilke tilbakemeldinger har dere fått?

− Vi har fått veldig masse positiv respons blant annet på Facebook da vi åpnet i september. Mange andre barnehager har tatt kontakt med oss, svarer daglig leder Hilde Sundnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.