Fra basar til julemarked

I fjor ledet Ingvild Berg basarkomiteen i Betlehem i Bergen. I år inviterer hun til julemarked.

− Vi fant ut at «julemarked» passet bedre. Det er et marked, for vi selger og lodder ut juleting og har åresalg. Så kan vi markedsføre oss på Facebooksiden «Julemarked i Bergen» hvor forskjellige foreninger og organisasjoner kan reklamere for sine arrangementer.

Slik forklarer Ingvild Berg hvorfor de har skiftet navn på arrangementet fra «basar» til «julemarked». Hun opplyser også om at julemarkedet i Betlehem har en egen side på Facebook.

Trengte mer tid
Berg og venninnen Ingebjørg Brekke savnet den gamle julemessen i Betlehem og var i fjor med og dra i gang en basar, noe sambåndet.no omtalte. Fjoråret har gitt mersmak, og lørdag formiddag åpner dørene for julemarked. Det blir lenger åpningstid enn på fjorårets basar.

− Vi skjønte at vi trengte mer tid. Det var et tettpakket program, og det gikk fort. I år blir det roligere og litt mer tid. Ellers blir det stort sett det samme som i fjor.

Kortreist mat
− Hva var erfaringen fra basaren i fjor?

− Det var veldig mye folk innom. Vi fikk solgt en del og merket at det særlig gikk mye av kortreist mat. Så vi vil kjøpe inn ekstra i år, sier Berg.

På Facebooksiden står det at det foruten salg av kortreist mat, blir salg av håndarbeidsprodukter, brukskunst, bøker og smykker, og at programmet består av sang av barnekoret Bibalo og sang og appell av Arne Pareli Pedersen.

Julekortfotografering
− Hva er nytt i år, bortsett fra at dere har skiftet navn?

− Nytt i år er at vi har mer aktiviteter for barna, blant annet fiskedam. Og vi vil ha julekortfotografering. To flinke fotografer kommer. Vi vil ha en egen krok hvor man kan bli fotografert. Bildene vil man få sendt på mail, og så kan man lage julekort, sier Ingvild Berg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.