PÅ FACEBOOK: Chris og Øystein lager direktesendt søndagsskole. ILLUSTRASJON: Skjermbilde fra Chrisduweproductions

Daglig søndagsskole fra Øystein og Chris

(Korona) Når barn ikke kan gå søndagsskole på grunn av koronaviruset, bruker Chris Duwe livesendinger på Facebook for at de likevel skal få høre om Jesus.

– I vinter har jeg lært meg å lage livesending, for det har jeg lyst til å prøve. I de første sendingene var det mange ting som gikk galt, forteller Chris Duwe til sambåndet.no.

Det at han kan lage livesendinger akkurat nå som barnehager og skoler er stengt på ubestemt tid, virker som god timing. I alle fall bruker han den nye kompetansen til å lage en digital søndagsskole.

Livesending
– Jeg tenkte at nå er tiden inne for livesendinger på Facebook. Den første dagen barna måtte være hjemme, fredag 13. mars, hadde vi vår første sending. Det var cirka 2000 personer som så sendingen.

Hvorfor digital søndagskole?

– Nå får ikke barna gå på søndagsskole, men de må få høre om Jesus, og da legger vi det på nett. Det er ikke mange som inviterer venner og kjente på gudstjeneste eller møte, men det er veldig mange som inviterer sine venner til å se denne sendingen, sier Duwe.

Støtter
ImF-Ung har bestemt seg for å støtte dette prosjektet økonomisk og ved å promotere og be for det.

– Vi støtter dette fordi Chris lager artige og meningsfulle digitale program som kan ha stor betydning i den spesielle situasjonen vi er i, og som formidler Jesus på en god måte, sier daglig leder Andreas Evensen i ImF-Ung.

Interaktivt
Mandag–fredag er det sending kl. 12.00, mens det er sending kl. 11.00 på søndag. Sendingen blir kalt et anti-kjede-program. Et passende navn, for det er bra tempo, og det skjer ganske mye. Her er konkurranser, quiz og selvfølgelig en bibelhistorie. Barna kan sende inn tegninger og komme med tips til aktiviteter og konkurranser.

– Det som er kult, er at det er live og ikke opptak. Folk ringer inn og forteller hva de holder på med eller forteller om sin favorittbibelhistorie. Så kan de som vil, høre på. Det er interaktivt. Jeg fokuserer på Jesus, enkle ting og det å ha det kjekt sammen.

Takknemlig
Duwe har fått god respons på programmet. «Takk for anti-kjede-program», «Helt supert program. Gir en fin og meningsfull pause midt på dagen for oss som er uerfarne med hjemmeskole;)» er noen av tilbakemeldingene.

– Det er kjempekjekt å lese kommentarfeltet. Folk er så takknemlige.

 Jesus
Hva vil du med programmet?

– Jeg ønsker å fortelle om Jesus på en måte som gjør at folk blir interessert i å høre mer om Jesus, og jeg forsøker å bruke et språk som alle kan forstå.

Hva tror du disse sendingene betyr for barna og deres familier?

Det betyr to ting. De som er kristne, får et program som kan hjelpe dem til være stolte over å være kristne. Det andre er at programmet er morsomt og innholdsrikt og lett invitere andre til å se, sier Chris Duwe og legger til:

Det er fint om flere deler dette med venner slik at flere kan se det. Det er en anledning til å fortelle om Jesus.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.