Åge Nygård skifter beite. Foto: Privat

Fra forkynner til pastor

Åge Nygård har jobbet lenge i ImF, men nå skal han bli pastor i Norkirken i Mandal.

‒ Jeg og fruen har følt at vi har kommet til et veikryss både i livet og ikke minst i tjenesten vår, og vi har bedt Gud om å åpne opp og lede hvis det er noe annet han vil vi skal gjøre, sier Åge Nygård til sambåndet.no.

Ting begynte å skje. Stillingen som pastor i 80% stilling i Norkirken i Mandal ble lyst ut ledig, og Nygård syntes den så spennende ut.

‒ Da jeg også ble oppfordret til å søke, følte jeg dette som riktig for oss. Og skulle jeg oppleve endringer i min tjeneste, så var tiden inne for det, siden jeg blir pensjonist om 5 år.

Nygård er snart 62 år og har jobbet i 29 år i misjonen, av disse 25 år i ImF og de siste 22 årene i ImF Sør. Der har han jobbet 17 år som barne- og ungdomssekretær og siste 5 årene som forkynner.

Alt stemmer
‒ Stillingsinstruksen passet veldig bra for meg. Det innebærer kontakt med hele aldersspekteret fra de minst til de til de eldste, og der jeg skal være med å oppmuntre og inspirere inn i det eksisterende arbeidet. Jeg har alltid kjent på at en viktig del av min utrustning har vært å være mellom folk og å se mennesker, forteller Nygård.

Da han tok en telefon til formannen i ansettelseskomiteen, merket han at dette stemte bra og at det var god dialog og kjemi. Da han senere ble innkalt til intervju med styret, opplevde han det samme.

‒ Vi tok opp min troshistorie, mine tanker om arbeidet og mine erfaringer fra min tjeneste i misjonsarbeidet som jeg har fått være en del av.

Nygård fikk jobben og begynner den 15. august.

‒ Det å få stå i en hyrdetjeneste i en forsamling, det appellerte til meg.

Nytt landskap
‒ Vi beveger oss i et ukjent landskap når jeg begynner i Norkirken i Mandal. Jeg kjenner at vi allerede er blitt favnet, og det er en god følelse å være ønsket. Det var også veldig sterkt for oss da noen fra komiteen opplevde dette som et bønnesvar.
Nygårds yngste sønn og familien har flyttet til Mandal, og blir også en del av Norkirken.

‒ For oss er jo det en stor velsignelse å få ha barn, svigerbarn og ikke minst barnebarn i samme forsamling.

‒ Hva vil være viktig for deg som pastor?

‒ Det vil være å forkynne og se den enkelte. Jeg vil at alle blir ønsket velkommen og sett. Det må ikke skje at noen som kommer til Norkirken i Mandal, ikke blir ønsket velkommen og ikke blir sett.

 En festreise
‒ Hvordan blir det å slutte i ImF?

‒ Det blir både litt vemodig og litt rart. Det har vært en festreise å jobbe i ImF, og da kan jeg ikke komme unna leirarbeid med fulle leirer, ventelister, fornøyde barn, unge, og ledere, og takknemlige foreldre og besteforeldre. Men det aller største har vært når ungdommer åpnet opp og tok imot Jesus som sin Frelser. Men alt har sin tid. Nå skal det bli spennende å få jobbe og forkynne i en forsamling, sier Åge Nygård.

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.