AVTROPPENDE: Laila Eidsheim Flaa kan konstatere at bygging av eget skolebygg ble startet på hennes vakt som rektor. (Bildet er tatt i privat anledning.)

Danielsen får nytt skolebygg på Frekhaug

Det skjer mye på Danielsen Ungdomsskule Frekhaug. Skolen leter etter ny rektor, har fått ny administrativ modell og planlegger å flytte i nye lokaler neste år.

Siden oppstart i 2012 har Danielsen Ungdomsskule Frekhaug (DUF) holdt til i modulbygg. Nå er bygging av nytt skolebygg i gang. Snart avtroppende rektor Laila Eidsheim Flaa opplyser til sambåndet.no at taket nå er ferdigstilt.

‒ Planen er at det nye skolebygget skal være klart til påsketider 2021, sier Eidsheim Flaa.

Modulbyggene begynner å bli slitt.

Modulbygg
‒ Klasserommene har fungert greit, men det har ikke vært ideelt når det gjelder spesialrom som naturfag, kunst og håndverk, mat og helse og musikk. Rommene vi har brukt som spesialrom, har også vært brukt som klasserom, og det har vært mye vandring mellom byggene for lærere og elever.

Funksjonelt
‒ Hvordan blir det å flytte inn i nytt bygg?

‒ Vi ser frem til å få et funksjonelt bygg med nye spesialrom. I tillegg får vi eget kjøkken og dermed mulighet til utleie, noe som kan gi ekstra inntekt. Det blir også et større uteareal hvor elevene får muligheter for flere aktiviteter.

Dette skoleåret har skolen 160 elever, men den kan ta imot 180 elever.

‒ Vi har fått nye elever i alle klasser. Det ser bra ut, og jeg tenker at det er et fint tall. Med tanke på korona er det bra at vi ikke har full skole, sier Eidsheim Flaa.

Avdelingsledere
I år starter de med en ny administrativ modell med avdelingsledere på hvert trinn og har i den anledning ansatt en ny person i en stilling som avdelingsleder med personalansvar.

‒ Vi har gjort det fordi andre har gjort det med hell. Det gjør at det ikke blir så langt mellom ansatte og ledelsen. Det er også et effektiviseringstiltak. Vi deler på store oppgaver som personalansvar slik at rektor får tid til mer overordnet arbeid.

Laila Eidsheim Flaa begynner som studieleder ved Bildøy Bibelskole 1. september. Frem 31.12.2020 vil hun samtidig være ansatt i en 40% stilling som seniorrådgiver ved DUF, og Ole Skoge tiltrer som konstituert rektor 1. september.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.