NYTT: Slik ser det nye skolebygget ut. FOTO: Privat
God start for ny kristen barneskole i Ålesund
Møre ungdomsskule har utvidet og skiftet navn til Møre barne- og ungdomsskule Ålesund. Avdelingsleder for det nye barnetrinnet er fornøyd med åpningen.
Møre ungdomsskule som holder til på Hatlehol i Ålesund og er stiftet av ImF Sunnmøre, åpnet i høst et skoletilbud for barnetrinnet, og skolen heter nå Møre barne- og ungdommsskule Ålesund. Den 27. oktober var det offisiell åpning av den nye barneskolen og det nye skolebygget.
– Åpningsdagen av den nye skolen var stor stas. Hele skolen var samlet ute i et nydelig vær til festtaler, snorklipping og dansing av Bli med-dansen. Etterpå vanket det omvisning og til slutt en skolebolle til hver, bakt på det flunkende nye og koselige skolekjøkkenet, sier avdelingsleder på barnetrinnet, Turid Beate Bjørnerem, til sambåndet.no.
God plass
Den nye barneskolen har startet opp med 1. og 2. trinn og har til sammen ti elever. De første månedene brukte de klasserommene i den eldste delen av skolebygget. Etter høstferien fikk de flytte inn i det nye skolebygget.
– Vi har godt plass til flere og ser frem til å fylle opp klassene. Til neste høst tar vi inn elever til 1., 2. og 3. trinn. Inntaket av elever er allerede i gang, og vi tar inn elever etter hvert som søknadene kommer inn.
Lokalskole
– Hvorfor har dere startet ny barneskole?
– Skolen har lenge hatt et populært tilbud til ungdomstrinnet, men vi ønsker nå også å kunne gi et tilbud til elever i barneskolealder, svarer Bjørnerem.
Hun utdyper hva slags skole de ønsker å være:
– Vi ønsker å være en lokalskole for familier som bor i området rundt Hatlehol, Flisnes og Blindheim. Samtidig ønsker vi å være en skole for familier som bor i hele Ålesund kommune og Sula kommune. Vi ønsker å være et godt alternativ og supplement til de kommunale skolene og å være en skole med de kristne verdiene i bunn.
Oppstart
– Hvordan har det første semesteret vært?
– De første månedene har vært veldig fine. Vi har hatt en fin oppstart hvor vi har fokusert mye på å bygge et trygt og godt sosialt miljø. Vi ønsket at både elever og lærere skulle bli godt kjent, og vi ønsket å legge grunnlaget for et godt læringsmiljø. Dette mener vi at vi har fått til på en god måte.
Bjørnerem forteller videre at de også har satset mye på uteskole, med en fast uteskoledag hver uke hvor de drar på tur og utforsker nærområdet, både i skogen, på fjellet og i fjæra. De andre dagene i uken har de også en undervisningstime ute på lekeplassen på skolen.
– Da tar vi med undervisningen ut med praktiske oppgaver og aktiviteter der elevene samarbeider.
Nytt bygg
– Hvordan har det vært å være i et nytt bygg?
– Både elever og lærere har gledet seg hele høsten til å komme på plass i det nye bygget med de mange fine fargene. Klasserommene er store, med god plass og med mye lys fra alle de store vinduene. Både fargene og det lune panelet på veggene skaper en lun atmosfære i rommene, sier Bjørnerem og føyer til:
– Midt mellom klasserommene og garderoben er et stort åpent vrimleareal i alle regnbuens farger. Her vil man etter hvert kunne samle alle klassene på småtrinnet til felles samlinger og opptredener. Midt i rommet står en scene klar til bruk, og i bakgrunnen viser fjellene som gir oss et klart hint om skolens motto: «Eg lyfter mine augo». Skolen har også fått nytt stort skolekjøkken og kan endelig tilby faget «mat og helse» i egne lokaler.
Avdelingslederen er også fornøyd med skolens uteområde med huskestativer, en lang sklie, et stort sandområde til å grave og bygge på og god plass til å boltre seg på.
– Utetida er gull verdt og høyt verdsatt, uansett vær. På denne sida av skolen er vi godt skjermet fra veien, og på solskinnsdager blir det varmt og lunt.
Grunner
– Hva slags bakgrunn har elevene – bare fra kristne familier eller blandet bakgrunn?
– Det er i hovedsak tre ulike grunner til at elever og foreldre søker plass ved skolen. En av grunnene er at skolen vår er litt mindre enn andre barne- og ungdomsskoler. En annen grunn er at skolen fokuserer på trygt og godt skolemiljø. Og noen velger skolen på grunn av det kristne verdigrunnlaget, sier Turid Beate Bjørnerem.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!