JULEHANDEL: Fra julehandelen på Eide. FOTO: Privat

Inviterer til julehandel uten mingling

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har tilpasset seg de nye koronarestriksjonene og endret navn og innhold på den årlige julemessa.

Til vanlig har Nordmøre og Romsdal Indremisjon (NRI) sin årlige julemesse på Nordvestlandet folkehøgskole (tidligere Høgtun folkehøgskole).

– Det ble klart at vi ikke kunne være der på grunn av koronapandemien, og vi måtte tenke kreativt. Vi fant ut at vi ville skalere det ned til flere mindre julemesser forskjellige steder i kretsen. Da de nye restriksjonene kom for et par uker siden, måtte vi tilpasse enda mer, selv om smittetallene her i området er lavere enn andre steder i landet, sier kretsleder Ole Christian Martinsen.

JULEGAVER: Hjemmelagde julegaver å få kjøpt på julehandel på Torvikkbukt bedehus. FOTO: PRivat

Omdøpt
NRI har omdøpt julemessa til julehandel. Lørdag 21. november var det julehandel på Eide og Torvikbukt. Der var det salg av håndarbeid, treverk og julebakst. Det var også loddsalg for kretslotteriet og salg av lodd som ble trukket på kvelden. Noe av arrangementet ble også sendt direkte på Facebook. Neste lørdag blir det julehandel på Nesjestranda bedehus i Molde kommune.

Mingling

– Hvordan gikk det?

– Det gikk veldig bra, og det ble avholdt på en trygg og god måte med tanke på smittevern. Vi hadde en øvre grense på 15 personer som kunne være inne og handle samtidig, og en separat inngang og utgang. Det var ikke salg av kaffe eller mat. Vi måtte unngå mingling. Så folk måtte kjøpe det de skulle ha og så dra hjem igjen, sier Martinsen og legger til:

– Slik situasjonen er, må vi dessverre avstå fra den sosiale biten. Men vi er glad for at vi kunne arrangere julehandel.

Viktig
Martinsen forteller at det var et forferdelig vær, men en opptelling viser at likevel var 50 personer innom julehandel på Eide og 26 personer på Torvikbukt, og det kom inn 47 000 kr på til sammen fire timer.

– Vi må si takk til alle som kom og som ønsker å støtte oss.

– Hvor viktig er julemessa for NRI?

– Det er en viktig inntektskilde, sier Ole Christian Martinsen og viser til at de pleier å få inn 100 000-130 000 kr på den store julemessa og 50 000 kr på julemessa på Averøya. I tillegg får de inn 100 000-150 000 kr på julemarked.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.