OPPUSSING: Åkrehamn bedehus er under oppussing. FOTO: Privat

Åkrehamn bedehus blir forsamling

Åkrehamn Bedehus har stiftet forsamling som står tilsluttet ImF og NLM.

Årsmøtet 22. april for Åkrehamn bedehus vedtok å etablere forsamling, og navnet blir Åkra Bedehusforsamling. Forsamlingen er tilsluttet ImF og NLM. Formann i bedehusstyret, Torgeir Grindhaug, opplyser til sambåndet.no at Normisjon etter planen også vil bli en del av forsamlingen i løpet av våren.

Tilbud
– Vi har jobbet i to år for å lage en bedehusforsamling. Nå ser vi frem til en ny start som forsamling i nyoppusset bedehus, sier Grindhaug.

Hvorfor vil dere lage en forsamling?

– Folk har lyst til at vi skal ha et tilbud om dåp, konfirmasjon og begravelse. Vi tror også at medlemskap i en forsamling kan være med på å styrke fellesskapet, skape tilhørighet og gi eierskap til bedehuset og det som skjer der.

Trend
Dermed er Åkrehamn bedehus det foreløpig siste i rekken av bedehus som følger en trend hvor foreninger på bedehusene danner en forsamling. Sambåndet.no har blant annet skrevet om Vea bedehusforsamling, Lyngdal bedehusforsamling, Bedehusforsamlingen Betania på Klepp stasjon bedehus og Vestnes misjonsforsamling.

På grunn av korona har det meste vært stengt på Åkrehamn bedehus det siste året. Siden nyttår har det vært ett ordinært møte. Normalt er det mye som foregår der, som søndagsskole, jente- og guttelag, ungdomsarbeid og bibelgrupper.

 For alle
Hva vil dere som forsamling?

– Vi ønsker å være en forsamling for alle, fra de yngste til de eldste, og vi ønsker å satse på smågrupper og møtehelger. Når vi kommer tilbake til normalen, ønsker vi å ha møte hver søndag og møtehelg en gang i måneden. Vi håper at bibelgrupper og husgrupper kan koble seg på det som skjer på søndagsmøter og møtehelger og bli grupper hvor en samtaler om det som blir tatt opp, sier Torgeir Grindhaug.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.