GLEDESTEMMER: Voice of Joy holder høyt musikalsk nivå på konserten på Åkrehamn bedehus. FOTO: Brit Rønningen

Gledestemmer på høyt nivå

OMTALE Gospelsang med glede, lidenskap og kvalitet – det er Voice of Joy.

KARMØY: Denne fredagskvelden, 21. oktober 2022, har Voice of Joy konsert på hjemmebane. Koret fra Haugalandet kan høres live på Åkrehamn bedehus. En stor og blandet forsamling er klar for gospelmusikk.

– Sang kan åpne hjerter. Før konserten ba vi om at Jesus må åpne hjertene, begynner Serine Luvise Iversen, korets leder og dirigent.

Åpner opp
Når koret synger første sang, «Jesus, takk for Golgata kors», kan en lure på om de allerede er blitt bønnhørt. Det er i alle fall vanskelig å ikke åpne opp i betydningen å bli revet med.

Under den andre sangen, «Made a Way», er det som om hjertet rett og slett har lyst til å åpne opp. Det er et av konsertens høydepunkter. Her er det høyt trykk, masse energi og glede, og man tviler ikke på at koret tror på det de synger om, nemlig på en Gud som kan åpne en vei i det umulige og vanskelige.

Det kommer også frem i sangen «Miraklenes Gud», som er en bønn om at det må bli ens tro at det umulige kan skje, og at en uansett hva som skjer, vil gi seg hen til miraklenes Gud.

Kvalitet
Voice of Joy ble startet av Petter Losnegård i 1995 som et prosjektkor i etterkant av Karmøy Gospelfestival. I løpet av de siste 15 årene har koret flere ganger turnert i USA i byer som Seattle, Dallas, Atlanta og Houston. Koret har også vært bakgrunnsvokal eller oppstartkor for artister som Kirk Franklin, David Phelps, Andrae Crouch og Gordon Mote.

LIDENSKAP: Det er lidenskap i Voice of Joys sang. FOTO: Brit Rønningen

Alt dette tyder på kvalitet, og utover konserten får flere av korets medlemmer vist at de har flotte soliststemmer.

Avslutning
Avslutningen er et potpurri, en god blanding av forskjellig melodier med det til felles at de oppfordrer til å lovsynge Gud. Det fremføres med lidenskap og tempo og høyt musikalsk nivå.

Oppsummert må konklusjonen bli at navnet Voice of Joy passer til koret. Det er stemmer som virkelig har stor glede av å synge og som synger slik at andre blir glad. Altså gledestemmer, og ikke bare det, men gledestemmer på høyt nivå.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.