STRØM: Når skifte av tak likevel sto for tur, fant Bildøy Bibelskole det også regningssvarende å legge solcellepanel på deler av taket. FOTO: PETTER OLSEN

Grønt skifte for Bildøy Bibelskole

Bildøy Bibelskole skal få solcellepanel. Skolen regner med å redusere strømutgiftene med opptil 2,4 millioner kroner de neste 30 årene.

‒ Det at vi var i gang med å legge nytt tak, gjorde at vi vurderte muligheten for å gå over til solcellepanel. Vi kontaktet leverandører for å hente inn økonomisk overslag for et slikt prosjekt, sier økonomi- og administrasjonsleder Arve Myksvoll ved Bildøy Bibelskole til sambåndet.no.

Kostnader
Skolens tak er fra 1980-tallet, og det har over tid vært flere lekkasjer. 11. mai begynte rivning av gammelt tak som skal skiftes ut helt ned til isolasjonen. Til sammen er det 1850 kvadratmeter tak som skal skiftes ut, og cirka 750 av disse skal dekkes av solcellepanel. Solcellene koster 1,3 millioner, og takprosjektet kommer totalt på 4,3 millioner kroner.

Ifølge Myksvoll har solcellene en levetid på over 30 år, og det er estimert at det er en inntjeningstid på 15 år. Etter inntjeningstiden regner skolen med å få samlet reduserte strømutgifter, som er opptil 80 000 kroner pr år, stipulert til cirka 1,2 million kroner de påfølgende 15 årene.

Grønt skifte
‒ Totalt sett kan du si at vi har halvert kostnadene for takprosjektet i løpet av 30 år, anslår Myksvoll.

Firmaet Solbakk bygg står for tømrerarbeidet, mens firmaet Function Energy v/Fagerheim bygg leverer og installerer solcellepanelene.

‒ Du kan si at vi med dette har tatt et steg inn i det grønne skiftet. Ungdom er opptatt av klima og miljø, og det vil være et positivt signal at vi ha solcellepanel, sier Arve Myksvoll.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.