PIONERER: Jeanette Risdal (t.v.) og Åshild Skjørestad er blant de første campinggjestene som tok i bruk den nye standplassen på Lyngdal Bibelcamp. FOTO: PETTER OLSEN

Trives på ny bobilcamp

Den nye bobilcampen til Lyngdal Bibelcamp fungerer godt, skal vi tro to familier med lang fartstid på campen.

LYNGDAL: Mandag 12. juli, i uke to av 2021-sesongen på Lyngdal Bibelcamp (LBC), får sambåndet.no lov til å forstyrre familiene Risdal og Skjørestad midt i middagen. De har fått plass til henholdsvis bybobil og campingvogn på den nye bobilcampen på den gruslagte ridebanen bak KVS-hallen.  

Lang fartstid

Jeanette Risdal kan fortelle at det er den 19. sesongen hun og ektemann Svein er på LBC. Familien er fra Hommersåk i Riska bydel i Sandnes kommune. Ved middagsbordet diagonalt overfor henne sitter sønnen Ruben. 

– De tidligere årene har vi vært nede på selve campingplassen. Bortsett fra de to første årene – da vi leide leilighet – har vi bodd i campingvogn, sier Jeanette Risdal.

– Hva synes dere om å komme opp hit?

– Det var litt langt borte fra det andre – fra doene og dusjene – men det var helt greit, vi har det veldig fint her oppe også. Det er fredelig.

– Dere bruker ikke do og dusj i bilen?

– Vi bruker sanitæranlegget også, sier Risdal.

Strøm og vann

– Er det noe det er kortere til her enn der nede?

– Det er kanskje kortere til møtesalen, sier Risdal ettertenksomt.

– Har dere orientert dere om de tekniske tingene her oppe?

– Ja, vi bruker strøm, og så er det vann i vannslangene. Vi bruker vannkanne for å fylle vann på tanken i bilen, for det er klattete å rigge ned bilen for å kjøre bort.

Avløp

Etter intervjuet får sambåndet.no bekreftet fra driftsleder Mats Alvheim at det også er mulig å tømme «gråvann», altså vann som er brukt til vask, i en sluk på grusplassen. Toalettanken tømmes på baksiden av serviceanlegget nede på sletta.

– Synes noen det er tungt å bære toalettanken ned dit, er det bare å ringe drift, så kjører vi tanken ned med firehjulingen, sier Alvheim. 

For familien Risdal er det altså første sesong med bobil. 

– Det var bedre plass i vogna, sier Jeanette Risdal om forskjellen.

Den dagen sambåndet.no er på besøk, er de bare to i bilen.

– Men i helgen var vi fire. Det gikk veldig fint det også, og så hadde vi ikke prøvd det før, sier Jeanette Risdal.

Booking

Som Sambåndet har meldt både på papir og nett, er det denne sesongen nødvendig å booke plass på forhånd, uansett hvordan man skal bo. Jeanette Risdal er godt fornøyd med det.

– Da var vi jo sikre på at vi fikk plass. Vi hadde fått med oss informasjonen – hvis vi følger med på eksempelvis Facebook, får vi jo det med oss. Jeg synes det var en kjempegrei ordning.

– Fungerte det da dere kom – var det satt av plass til dere?

Ja, det var det, men ikke akkurat slik at «du skal stå der». Her oppe er det ikke slik. Vi kunne velge. 

Savner Eden

Familien Risdal kom til Bibelcampen fredag 9. juli og blir til søndag 18. juli.

– Det varierer litt, men vi pleier å være cirka en uke. Så reiser vi videre etterpå. 

Sønnen Ruben legger til at savner ungdomslokalet Eden som sted å henge, ikke minst når det er dårlig vær. Som Sambåndet også har skrevet, er Eden stengt som «hengested» dette året, av smittevernhensyn. I stedet er det kiosk der. 

LANG FARTSTID: Jeanette Risdal (t.v.) og Åshild Skjørestad er for veteraner å regne når det gjelder Lyngdal Bibelcamp. FOTO: PETTER OLSEN

Campingvogn

Middagsgjester utenfor bybobilen denne dagen er Åshild Skjørestad og sønnen Joar. Far Oddgeir Skjørestad er, i likhet med Svein Risdal, på jobb.  

– Vi er i grunnen ganske enige med det som Jeanette har sagt, konstaterer Åshild Skjørestad.  

De bor i campingvogn på den nye standplassen.

– Vi har alle fall vært på LBC i 25 år, litt av og på. Noen år da vi har vært på langferie, har vi ikke vært her, forteller Skjørestad.

Sønnen Joar skyter inn at det nå er tre-fire år siden sist.

– Hvordan var det å komme tilbake?

– Veldig gildt. Veldig gildt å se folk og å komme på møter. Det er det som er Lyngdal. Det er jo sommer, sier Åshild Skjørestad. 

Sosialt og åndelig

Jeanette Risdal bekrefter at det er kjekt med det sosiale.

– Det er mange andre fra Hommersåk her. Vi pleier å passe på at vi reiser hit omtrent på samme tid. Ungdommene har mange de kjenner fra før av, og det har vi voksne også.

Risdal setter også stor pris på programarbeidet.

– Det er enormt kjekt å gå på møter og få det åndelige påfyllet, som vi ikke ellers pleier å få om sommeren. Det er en veldig viktig grunn til at vi kommer hit. Og nå når det har vært et slikt merkelig år, hva vi satt enda mer pris på det. Å synge sammen, for eksempel. At det var lov her nå, var veldig kjekt.

– Til forskjell fra Justøyfamiliens Bibelcamping?

– Ja, det er litt skummelt også, men vi håper det går bra, sier Jeanette Risdal.  

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.