PUSTEROM: Rune Kvilhaugsvik i ImF Fitjar ønsker å starte en kafé som kan være et pusterom i hverdagen. FOTO: Brit Rønningen

Vil ha et pusterom på Fitjar

Forsamlingen ImF Fitjar kjøpte for noen år siden et lite hus som har stått tomt lenge. Nå holder de på å lage det om til en kafé som kan være til velsignelse for bygda.

STORD: På Indremisjonssamskipnadens Kraft-konferanse 19. februar på Leirvik bedehus delte Rune Kvilhaugsvik fra ImF Fitjar planene om Pusterom, en kafé som skal komme i Fitjar sentrum.

– Det var flere personer som opplevde at det ble lagt på hjertet deres. Dette huset i sentrum har stått tomt lenge. Flere synes det ville vært spennende om det kom i bruk igjen, og lokalavisen har skrevet om ungdom som ønsker et sted å være, sier Kvilhaugsvik til sambåndet.no.

KAFÉ: I dette huset skal det komme en kafé. FOTO: Privat

En pause 

Som et første steg for å gjøre noe med det som ble lagt dem på hjertet, kjøpte ImF Fitjar huset for noen år siden. Huset har vært i ulik bruk.

– Drømmen er at det skal være et sted hvor folk kan puste og få en pause i hverdagen. Derfor har vi kalt det Pusterom. Vi ønsker å være noe for bygda, og at Pusterom skal være et sted som kan være til velsignelse og hvor en kan bli kjent med folk og knytte relasjoner, og hvor folk kan komme til tro, fortsetter Kvilhaugsvik.

Muligheter

I 2021 kom de for alvor i gang med å pusse opp huset og lage det om til kafé. De har skiftet glass og isolert vegger og tak. Alt er gjort på dugnad.

– Vi har ikke vært så mange som har jobbet på dugnad, og vi håper å få flere med oss. Håpet er at kristne på Fitjar skal drive det sammen.

Etter hvert som prosjektet går fremover, har de ifølge Kvilhaugsvik oppdager nye mulige bruksområder.

INNE: Slik ser det ut innvendig. FOTO: Privat

– Det er mulighet for at det kan ha ulik bruk forskjellige dager i uken, slik at det kan veksle mellom å være ungdomskafé, møtested for samtalegrupper, formiddagskafé og kanskje leksehjelp. Nylig ble vi kontaktet av Frelsesarmeen, og vi skal se på mulighetene for å være et møtested for rusmisbrukere og et sted for matutdeling. Der er mange muligheter og mange drømmer.

Støtte

– Hvordan er det med finansieringen av oppussing og nytt inventar?

– Det er mange som gir. Penger kommer inn jevnt og trutt. Det er mange som ser verdien i prosjektet og støtter det. Når det gjelder inventar, er det om å gjøre og finne den gylne middelvei, at det blir fint, uten at det blir for dyrt, sier Kvilhaugsvik og legger til:

– Det er et lite hus og ikke plass til så mange, men det er et fint lokale å være i.

Prosjekt Pusterom betyr ikke bare dugnadsarbeid. To morgener i uken har de morgenbønn for prosjektet.

– Vi har ikke det store bildet av hva det blir, men Gud vet, og vi går i tro, sier Rune Kvilhaugsvik.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.