NYTT: Slik ser det nye bedehuset i Kvinesdal ut. Foreløpig er førsteetasjen tatt i bruk, mens det gjenstår dugnadsarbeid før andReetasjen er ferdig. FOTO: Privat

Økt oppslutning med nytt bedehus

I Kvinesdal har man tatt i bruk et nytt bedehus, og på Evje er det snart klart for åpning av nytt bedehus.

Den 31. oktober 2021 var det innvielsesfest for det nye bedehuset i Kvinesdal. Styreleder for Kvinesdal bedehus, Knut Brattgjerd, opplyser til sambåndet.no at det var 300 gjester på festen.

– Vi hadde inviterte gjester fra ordfører til sokneprest og alle lutherske organisasjoner og lokale menigheter i Den norske kirke, bedehus og Sarons Dal, forteller Brattgjerd.

Det er førsteetasjen på 750 m² (kvadratmeter) som er tatt i bruk. I andreetasjen på 350 m² gjenstår det noe dugnadsarbeid.

Utsatt
På Evje skulle Evje og Omegn Indremisjonsforsamling etter det som står på forsamlingens hjemmeside, ha åpning av nytt bedehus – som Evje ungdomsforening også er medeier av – rundt nyttår. Det er blitt utsatt.

– Det ble gjort mer dugnad enn planlagt. Nå er det innvendig arbeid som gjenstår. Målet er at det skal være ferdig i midten av mars, og da vil vi ha møteuke i nytt bedehus. Etter påske vil vi ha åpningsfest, sier forsamlingsarbeider Hallvard Nessa.

UTSATT: Her er det nye bedehuset på Evje som snart er klart til åpning. FOTO: Privat

Flott prosjekt
Ifølge ham har det meste av arbeidet vært gjort på dugnad siden i fjor høst, og der er flere håndverkere i forsamlingen. Kostnaden er kalkulert til 23 millioner kr. For cirka et år siden solgte de det gamle bedehuset og har siden leid Hornnes bedehus. Det nye bedehuset blir ellers finansiert av oppsparte penger og givertjeneste. Forsamlingen har cirka 50 000 kr i givertjeneste i måneden.

– Det har vært et veldig flott prosjekt som har engasjert flere i komitearbeid og dugnad. På den måten har det vært fint for bedehusflokken. Så er det spennende med nytt bedehus, synes Nessa.

Sørbø
På sambåndet.no 9. november 2020 fortalte formann i styret for bedehuset Betel i Veavågen på Karmøy, Olaf A. Hansen, om planene om nytt bedehus på Sørbø. Status var da at de ventet på endelig godkjenning av reguleringsplan for området, og de jobbet også med prosjektering og forberedte seg for anbudsrunde på prosjektet. I dag er status at de fortsatt venter på å komme i gang med byggestart.

– Vi jobber med saken, sier Hansen.

Ny giv
Styrelederen i Kvinesdal erfarer at nytt bedehus har ført til en ny giv i bedehusarbeidet.

– Det har vært økt oppslutning om arrangementene på bedehuset. På formiddagsmøtene på søndag er det en vekst. Der lå oppmøtet tidligere på 30-40 stykker, nå ligger det på 50-60. Det er kanskje effekten av nytt hus. I tillegg er det mer giv i bedehusflokken. Folk er mer aktive, oppsummerer Knut Brattgjerd.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.