SANDNES: Fredheim Arena Konferansesenter AS har fastprisavtale på strøm. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV  

Fikk 15.000 i fratrekk på strømregningen

To store forsamlinger – to ulike strømavtaler. Prisøkningen på slutten av fjoråret ga store utslag.

Fredheim Arena i Sandnes og ImF Straume i Øygarden er to av de store forsamlingene i indremisjonsfamilien som også holder til i store bygg.   

– Hos oss er det slik at forsamlingen leier av Fredheim Arena konferansesenter AS, og det er AS-et som betaler strømmen, sier daglig leder Andreas Bjørntvedt til Sambåndet. 

Sikringspris 

Anne Marie Tørressen er daglig leder i aksjeselskapet. Hun bekrefter at forsamlingen betaler husleie, og at strømmen er innbakt i den. 

Tørressen opplyser at Fredheim har strømavtalen Knif Sikret 50 (se artikkel publisert 16.03.22). Hun har hentet ut januarregningen for 2021 og sammenlignet med tilsvarende måned i år. I januar i fjor lå prisen på rett under 36 øre per kilowattime (kWh), mens den i januar i år var på 184 øre. I januar 2021 betalte de 10.000 kroner for 27.000 kWh. 

43 prosent

– I januar i år var brukte vi 19.500 kilowattimer, og det skulle ha kostet 35.000 kroner. Men så ble 15.000 kroner i sikring trukket fra, slik at vi betaler 20.000 kroner for januar 2022, sier Anne Marie Tørressen.    

Fratrekket utgjør nesten 43 prosent av totalen for januar. Avgifter til staten er ikke med i regnestykkene.  

Spotpris

Straume Forum AS i Øygarden huser forsamlingen ImF Straume. AS-et har den andre avtalen fra Knif, Knif Spotpris. Straume Forum AS betaler strømmen, men regningen viderefaktureres de ulike brukerne av huset etter en fordelingsnøkkel.

Mens eksempelvis ImF sentralt betaler 29,5 prosent som eier av 4. etasje i bygget, betaler forsamlingen ImF Straume et fast kronebeløp i måneden i strøm. 

228 prosent

Willy Landro er den som betaler fakturaene på vegne av Straume Forum AS. Han kan fortelle om en kraftig prisstigning på strømregningen i desember 2021 sammenlignet med samme måned i 2020. 

– Det dreier seg om en økning på nesten 40.000 kroner, eller 228 prosent, sier Landro. 

Daglig leder Anne Marie Tørressen påpeker at Fredheim Arena Konferansesenter AS kan ha betalt en høyere pris enn de som har spotpris-avtalen, i måneder der markedsprisen var lav. 

1 svar
 1. Kåre Hegle says:

  Som seniorrådgiver er jeg ansvarlig for Knif Innkjøp sine strøm- og energiavtaler.

  Det er vanskelig å forutsi hva som på kort og lang sikt gir laveste strømregning når en skal velge mellom et sikringsprodukt eller spot. Ledere som ikke velger sikring, bør tenke igjennom hvilken økonomisk risiko de utsetter sin virksomhet for.

  Om en velger å ligge i spot, må en ha økonomiske ressurser til å dekke inn pristoppene og ha et bevisst forhold til dette valget. Produktet Knif sikret 50 gir betydelig større budsjettsikkerhet, og dette er viktig for mange KNIF-medlemmer. En betaler da gjerne noe mer når spotprisen er lav, men får samtidig med seg 50 % av denne gevinsten også, og sparer i denne situasjonen i forhold til budsjett.

  Desember 2021 var kanskje en ekstremmåned for strømprisen. KNIF-medlemmer på sikringsavtalen brukte da 28 GWh (1 GWh er 1 million kilowattimmer (KWh), red.anm.) og sparte i snitt 1 krone pr KWh, inklusiv mva., sammenlignet med de som lå på spotavtale. Det utgjør 28 millioner kroner på en måned.

  Vi i KNIF har ingen offentlig mening om hvordan strømprisen vil utvikle seg fremover, men snakker gjerne med våre medlemmer om strømavtalen og forklarer de ulike alternativene. Jeg kan gjerne kontaktes på mail om dette, hegle@knif.no, eller på Messenger.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.