STAB: Det er denne staben som skal ta imot studentene til høsten. Gunnar Ferstad, nummer fire fra venstre, avløses som rektor av Andreas Evensen, helt til høyre. FOTO: PETTER OLSEN

Høyeste student-tall på ti år

103 søkere har takket ja til plass på Bildøy bibelskole neste skoleår, og skolen har 10% økning i søkertall i forhold til i fjor. Det er det høyeste studenttallet de siste ti årene.

Vi heiser flagget til topps for dette, sier avtroppende rektor Gunnar Ferstad ved Bildøy bibelskole om skolens søkertall og antallet søkere som har takket ja til skoleplass.

Tallene viser at søkertallene for skolen har gått opp med 10% i forhold til i fjor, og at 103 søkere har takket ja til skoleplass skoleåret 2022-2023. Søkerne fordeler seg på linjene slik at 20 har søkt Credolinjen, som betyr at den er full, 40 har søkt Krik-linjen, som også er fulltegnet, 11 har søkt lovsanglinjen, 14 har søkt internasjonal linje, og der er det plass til én til, 18 har søkt tjeneste, som kan ta maks 25 studenter.

Markedsføring
– Er det første gang dere har over 100 studenter?

Vi har hatt noen få år hvor det har vært over 100. Dette er det høyeste studenttallet de siste ti årene.

– Basert på erfaring, hvor mange antar dere møter opp av disse 103 søkerne?

Erfaringen varierer veldig. Vi kan ikke si noe sikkert om det. Erfaringen er imidlertid at ikke alle som har takket ja, møter opp, men det kan være at alle holder plassen.

– Hvorfor tror du at dere har en økning i søkertall og antall som takker ja til plassen?

Jeg tror at økningen i søkertall primært har med god markedsføring og tett oppfølging av søkere over tid å gjøre, kombinert med at vi sender ut fornøyde studenter fra skolen, sier Ferstad.

Kapasitet
– Hvordan er det med Bildøys kapasitet til å ta imot så mange studenter?

Det er mange som må bo på dobbeltrom. Vi må også bruke en personalbolig som vi normalt bruker til utleie. Når det gjelder staben, blir det ingen endring i der. Det kan selvfølgelig også by på noen utfordringer, og det gjelder logistikken på hyblene og avvikling av måltidene. Kapasiteten er helt på grensen når alle skal samles, forteller Gunnar Ferstad og føyer til:

Først og fremst er det bare kjempegledelig at så mange vil gå på Bildøy. Vi er klare for å ta imot disse studentene på åpningsfesten 20. august.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.