LEDER: Lagleder Erik Furnes mottok et illustrerende bilde i gave fra sine medspillere i kretsene. Forsamlingen i Straume Forum responderte med stående applaus for den mangeårige generalsekretæren og misjonslederen. ALLE FOTO: PETTER OLSEN

Laget hyllet ImF-kapteinen

- Nå er det vår tur til å heie på deg og takke deg, sa Torgeir Lauvås på vegne av kretslederkorpset da det på kveldsmøtet lørdag ble markert at Erik Furnes har gått inn i avslutningen av sin tid som generalsekretær i ImF.

Fotballmetaforene var mange da Liverpool-tilhengeren Erik Furnes fikk en solid offentlig takk lørdag kveld. Kretsleder Torgeir Lauvås i ImF Rogaland gikk inn i rollen som visekaptein for medspillerne.

Lagbygger

– Når vår kaptein skal slutte, han som har satt så gode spor – han som har vist oss noen triks og noen ferdigheter på så utrolig mange måter – så har vi lyst å si til deg at du er en lagbygger, Erik, erklærte Lauvås da han satte ballen i gang for første omgang.

LAG: – Du er en lagbygger, Erik, erklærte «visekaptein» Torgeir Lauvås på vegne av kretslaget.

Lauvås sende av gårde en langpasning: – Du er en modig leder, du våger å gjøre endring, du ser strategiske valg, og du har vært en viktig inspirator for oss, en viktig leder. Og du involverer oss i ditt lederskap, og vi kjenner oss inkludert. Vi kjenner at du vil oss vel, og vi har så lyst, på enkle måter i kveld, å vise at det er vemodig når kapteinen legger av seg armbindet.

Trener

– Men vi tror, fortsatte visekapteinen, at Gud har en god plan for deg videre. De beste fotballspillerne blir ofte viktige trenere etter hvert. Vi er spent på hva det vil handle om. You’ll  Never Walk Alone (du vil aldri måtte gå veien alene), sa Lauvås, med referanse til sangen som synges av Liverpool-fansen.

– Vi siterer den strofen fordi vi vet at du er med på laget videre. Vi tror ikke du setter deg på tilskuerbenken. Vi vet at du er glad i sammenhengen vår, du er glad i oss, du er glad i det norske folk, og du brenner for misjon. Vi er spent på hva det handler om, understreket Lauvås, før pausen.

GAVE: «Legg din vei i Herrens hånd og stol på ham, så griper han inn», lød teksten på bildet som var gave til Erik Furnes fra kretslederne, her representert av Ragnar Ringvoll og Marit H. Ådnanes.

Rosa

Daglig leder Marit H. Ådnanes i Indremisjonssamskipnaden innledet andre omgang med å overrekke Erik Furnes et bilde. Hun spilte så ballen tilbake til Lauvås, som slo en lurepasning.

– Det er kanskje et bilde av deg, Erik,  Vi har fått faglig hjelp av noen som kjenner deg og Anne godt, og de sa at det er lurt å gå for rosa, for da vil fruen bli glad.

Guds hånd

Både på banen og tribunen vekslet det raskt mellom hjertelig latter og bevegede tårer. Torgeir Lauvås fortsatte med å sitere teksten på bildet:

– Det står: «Legg din vei i Herrens hånd og stol på ham, så griper han inn.» Det har du ofte gjort, Erik, og jeg vet du vil gjøre det igjen. Vi merker at du er ofte hos Jesus, du har selv en trener, en lagleder, som betyr mye for deg. Heng opp bildet på en plass der du ser det ofte.

Mot midten av andre omgang kom det også fram en reisegavesjekk til en verdi av 16.500 kroner som en tilleggsgave fra Furnes’ lederkolleger. – Jeg synes Anne skal bestemmer hvor turen skal gå, nikket Torgeir Lauvås ballen i mål.

TAKK: Erik Furnes var blank i øynene da han takket for gaver og gode ord fra sin lagspillere i kretsene.

På banen

Erik Furnes ga uttrykk for at han ikke hadde regnet med å skulle spille denne kvelden.

– Luringer er dere, erklærte han, før han roet spillet ned:

Spilleregler

– Jeg kjenner på, som jeg har uttrykt før, en dyp takknemlighet for det jeg har fått være med på, og denne gjengen her er en stor del av det laget vi har fått bygge, relasjonene vi har fått bygge, sa han – og forklarte spillereglene litt nærmere:

– For skal du drive en organisasjon som ImF, må du bygge relasjoner. Vi er nødt til å stå sammen, snakke sammen, og det har vi gjort, sa han – før han innrømmet at laget ikke har vært helt uten gnisninger:

– Det har vært brytninger, og det har vært utfordringer, men det å ha gode medarbeidere, her på huset, i staben min, styrene som jeg har hatt, styreformennene som jeg har stått spesielt nært, der er så enormt viktig med tanke på å minske litt av den ensomheten som en kan oppleve fra tid til annen som leder, understreket han – og tok sats for takken etter kampslutt: – Jeg kjenner på en dyp takknemlighet til dere og til alle medarbeidere, til Anne, til døtrene mine og svigersønnene og barnebarna. Tusen takk!

APPLAUS: Erik Furnes (ytterst til høyre) fikk takketale av nestformann i ImF-styret, Kjell Hauan (stående til venstre med ryggen til) og stående applaus fra både styremedlemmer og delegater.

Takling

Men runden i Straume Forum var ikke den første for Erik Furnes lørdag. På slutten av generalforsamlingen (mer om den i egen artikkel), som ble holdt i idrettshallen på Bildøy bibelskole, hadde han minutter i forveien allerede mottatt hjertelig takketale fra nestformann i ImF-styret, Kjell Hauan. 142 utsendinger responderte med stående applaus.

Etter at Furnes hadde delt ut søtsaker som takk til blant andre de som gikk ut av styret, var ikke formann Gabriel Pollestad snauere enn at han gikk inn i en skikkelig kroppstakling med Furnes, også beskrevet som en bjørneklem.

– Det er den søteste gaven jeg kan gi til Erik, unnskyldte Pollestad seg.

BJØRNEKLEM: Gabriel Pollestad (til høyre) låste Erik Furnes inn i en skikkelig kroppstakling, til begeistring fra avgått styremedlem Norunn Byrknes (til venstre) og dirigent Marit H. Ådnanes. Meddirigent Asle Hetlebakke var mer avmålt i sitt bifall.

Publisert fra generalforsamlingen lørdag 5. november:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.