SLUTTER: Janne Ferstad har sagt opp stillingen som daglig leder. FOTO: Brit Rønningen

Bergen Kristne Bokhandel jakter ny daglig leder

Den nye daglige lederen av Bergen Kristne Bokhandel bør ifølge nåværende daglig leder tenke kreativt og nytt og ha pågangsmot.

I 2018 overtok Janne Ferstad som daglig leder i Bergen Kristne Bokhandel. Nå har hun sagt opp stillingen og slutter 1. april 2023.

– Det er en bransje som er under press. Den som skal ha ansvaret som daglig leder, må tenke kreativt og nytt og ha pågangsmot og være på. Situasjonen vi har, er utfordrende. Folk endrer vaner slik at det er mer netthandel og masse lydbok og e-bok. Alle skjermene er en konkurrent til det å sette seg ned i ro for å lese en bok, sier Ferstad.

Oppbygging
– Hvorfor slutter du?

– Jeg har vært med i oppbyggingen av butikken i nye og bedre lokaler og med flere ansatte i deltidsstillinger og frivillige medarbeidere. Det er kanskje på tide med annen kompetanse, og kanskje ikke dumt med nye folk som tenker helt nytt.

– Hva skal du gjøre videre?

– Det er litt åpnet.

Bergen Kristne Bokhandel AS ble startet høsten 2015 og eies av flere kristne forlag, organisasjoner, menigheter og privatpersoner. I april 2020 flyttet bokhandelen i nye lokaler sentralt i Bergen.

Kriterier
Styreleder Mildrid Jorunn Haugland i Bergen Kristne Bokhandel AS opplyser at styret jobber med å rekruttere ny daglig leder. De har hatt utlysning i Dagen, BT og på Finn.no.

– I tillegg har vi gjort det kjent gjennom vårt nettverk, sier Haugland til sambåndet.no.

– Hvilken person tenker du at dere trenger?

– Det viktigste er å finne en person som brenner for kristen litteratur og som kan selge og følge opp de frivillige. Den formelle kompetansen må også være på plass. Vedkommende må også kjenne til kirkeliv og kristne organisasjoner i Bergen og stå for det som vi gjør, svarer Haugland.

Behov
– Hvordan går det med Bergen Kristne Bokhandel?

– Salgstallene viser en liten stigning. Det er veldig positivt. Jeg er veldig glad for den flyttingen til nye lokaler. Men jeg skulle ønske vi ble mer brukt. Vi har behov for flere kunder. Det er viktig og verdifullt for Bergen by at der er en slik butikk, sier Janne Ferstad.

Ifølge proff.no hadde Bergens Kristne Bokhandel AS driftsinntekter på 3,8 millioner kroner og et resultat før skatt på 360.000 kroner i 2021. Driftsinntektene økte dermed med nær 26 prosent sammenlignet med 2020. 2020 endte med et underskudd på 215.000 kroner.

Janne Ferstad oppfordrer menigheter, skoler og barnehager til å bruke bokhandelen. Ifølge Ferstad selger de mye til menigheter som kjøper det de trenger til trosopplæring og konfirmasjonsopplegg. De selger også mye barnelitteratur og bibler og nye utgivelser og bestselgere. Bokhandelen sender også på bestilling varer til hele landet. Ferstad ønsker å fremheve utvalget.

– Vi har god bredde i utvalget. Vi har det meste fra de fleste kristne forlagene og kan skaffe andre titler med kort leveringstid, sier hun.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.