HØRING: Christina Ellingsen deltok på høring i Stortinget 17. september 2020 nettopp for å advare om at "kjønnsidentitet" ble tatt inn i straffelovens paragraf om hatefulle ytringer. ILLUSTRASJON: SKJERMBILDE FRA HØRINGEN

Politiet bekrefter: Anmeldelse for hatefulle ytringer henlagt

Politiet henlegger anmeldelsen mot Christina Ellingsen for påstått hatkriminalitet mot en transperson. Henleggelsesgrunnen regnes som frifinnelse.

Publisert 14. desember 2022 kl. 07.34. Oppdatert kl. 17.02.

Twitter meldte Ellingsen selv om at politiet hadde lagt bort saken (se nedenfor). Hun var anmeldt for brudd på straffelovens paragraf 185 d, som skal verne kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk. Sambåndet omtalte saken på lederplass i julinummeret.

Bekrefter

sambåndet.no tok kontakt med Oslo politidistrikt ved 08-tiden onsdag morgen. Først like før kl. 15 kom svaret fra politiadvokat Marianne Aune. Via en kommunikasjonsrådgiver påpeker hun at politiet ikke gir opplysninger om hvem som er anmeldt eller hvem som har anmeldt. På direkte spørsmål om anmeldelsen av Christina Ellingsen er henlagt, får sambåndet.no likevel bekreftende svar.

– Anmeldelsen er henlagt på koden  »intet straffbart forhold anses bevist», skriver kommunikasjonsrådgiver Kamilla Karlsholmen Hauge.

Frifinnelse

«Dette regnes som en kvalifisert frifinnelse, da slik henleggelsesbegrunnelse fordrer at etterforskningen har frembrakt bevis av tyngde for at den som er anmeldt ikke kan ha begått lovbruddet saken gjelder», forklarer Store norske leksikon.

Ellingsen har ventet på avgjørelsen i nesten åtte måneder. Hun har opplyst at hun har blitt avhørt i til sammen ni timer av politiet.

Høring

Det Christina Ellingsen selv mener å ha uttalt, og som hun ble anmeldt for, er at menn ikke kan bli kvinner.

Sammen med blant andre generalsekretær Erik Furnes i ImF, deltok Ellingsen på høring i Stortinget 17. september 2020 som handlet om hvorvidt straffelovens paragraf om hatefulle ytringer, skulle utvides til å inkludere kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.