SJEKK: Jofrid Torland Mjåtveit fra Gjensidigestiftelsen (fra venstre) overleverer en sjekk på 200.000 kroner til pop up-butikken på Bryne. Bente Siqveland Kalheim, Nina Sidletska og Anne Lovise Skailand tar imot. FOTO: Kjersti Landro

Blå Kors Bryne får innvilget prosjektstøtte

I sommer var Blå Kors Bryne med og åpne gratis pop up-butikk og samlingsplass for flyktninger og innvandrere. Nå støtter Gjensidigestiftelsen prosjektet med 200.000 kroner.

Pop up-butikken og samlingsplassen på Saron, Bryne er et samarbeid mellom Blå Kors Bryne, Bedehuskirken og Misjonskirken. Torsdag 8. desember kom Jofrid Torland Mjåtveit fra Gjensidigestiftelsen etter avtale innom. Med seg hadde hun en sjekk på 200.000 kroner til Blå Kors Bryne. Organisasjonen har søkt om prosjektstøtte, og Mjåtveit kom med det innvilgete søkerbeløpet.

Målet
– Det er alltid stas på få overrekke sjekk, og det er ekstra stas når vi klarer å overraske dem uten at de har fått informasjon tidligere, sier Mjåtveit.

I prosjektbeskrivelsen til Blå Kors Bryne står det: «Målet vårt er å lage en samlingsplass for flyktninger/innvandrere hvor de kan bli kjent med hverandre, få norske kontakter og plukke med seg klær og utstyr som de trenger, helt kostnadsfritt. Vi tar imot pent brukte klær og stiller dette ut som i en butikk med kafélokale ved siden av. Her kommer nyankomne flykninger/innvandrere for å «handle» som i en vanlig butikk uten at det koster en krone. Det er leker og tilrettelagt for barn. Behovet er stort, så vi ønsker å utvikle samlingsplassens innhold.»

Blå Kors Bryne har søkt på Gjensidigestiftelsens utlysning i høst – Aktiv fritid for alle 2022 – som har følgende målsetting: At flere skal få delta i organiserte fritidstilbud i lokalmiljøet, som deltakere og som frivillige.

Begrunnelse
– Prosjektet oppfyller kriteriene for å få støtte. Det er basert på frivillighet, og det inkluderer flyktninger og bidrar til integrering, sier Mjåtveit til sambåndet.no.

I begrunnelsen heter det at det er «behov for prosjektet i lokalsamfunnet. Godt begrunnet at tiltaket kan gi positive virkninger for målgruppen. Tiltaket vil trolig kunne vare utover prosjektperioden det søkes om midler til. Vurderer at gjennomføringsevnen til organisasjonen er god. Benytter utstyr organisasjonen allerede eier eller som kan lånes/leies.»

Fantastisk
– Det er helt fantastisk, og vi er veldig glade for at Gjensidigestiftelsen ser på det vi gjør, som viktig arbeid som de vil støtte, sier daglig leder i Blå Kors Bryne, Anne Lovise Skailand, til sambåndet.no.

Hva betyr denne støtten for dere?

– Det betyr at vi kan fortsette arbeidet vi driver.

Hva vil dere bruke pengene til?

– Det vet vi ikke ennå, svarer Skailand.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.