TALER: Gina Gjerme skal tale på ImFs kvinnefest 19. april. FOTO: Brit Rønningen

– Gud gir oss den styrken vi trenger

Gina Gjerme er opptatt av å se de åpne dørene hun blir stilt overfor. Da hun ble spurt om å tale på kvinnefesten på Bildøy Bibelskole, så hun det som en åpen dør.

BERGEN: Det er hektisk på arbeidsplassen til Gina Gjerme – et teknologifirma der hun jobber som regionleder. Derfor treffer sambåndet.no henne ikke på kontoret, men på kafeen i første etasje i sentrumsbygget.

Hun er ikke bare pastor sammen med mannen Øystein i Salt Bergenskirken, men også leder i næringslivet. I USA studerte hun business marketing (markedsføring innen næringslivet), og hun har studert innovasjon og ledelse på Norges Handelshøyskole (NHH).

Teknologi
– Jeg er fascinert av teknologi. Det er mye teknologien kan hjelpe oss med, for eksempel innen helsevesenet. Med hjelp av teknologien kan vi leve lengre.

Men Gjerme er også opptatt av dilemmaer knyttet til teknologi.

– Du har de som lever livet på en virtuell plattform, det vi kaller et metavers. Vi vet ikke konsekvensene av det og hva det gjør med oss. Hva skjer i fremtiden med kontrollen over våre data, reflekterer Gjerme.

Hun fremholder at hun med kunder ikke bare er opptatt av å snakke om de teknologiske mulighetene.

– Jeg er også opptatt av å løfte folk og snakke om den menneskelige biten.

En mulighet
Grunnen til at vi vil snakke med Gina Gjerme, er at hun skal tale på ImFs kvinnefest på Bildøy bibelskole i morgen, 19. april.

– Hva tenker du om å tale på ImFs kvinnefest?

– Jeg ser på det som en mulighet til å dele fra eget liv og dele noe som kan bety noe for dagens kvinner.

På plakaten for festen står det at temaet er «Som din dag er, skal din styrke være» (5 Mos 33,5), og at Gjerme vil «fortelle om hvordan Gud møter oss alle dager og i alle slags dager.»

Motto
– Hvorfor vil du tale om akkurat det temaet?

– 5. Mos 33,25 er et bibelvers som har fulgt meg og blitt som et motto. Noen ganger er det som om livet går imot meg, og jeg spør: «Gud, hvorfor og hvor er du?» I fjor mistet jeg min bror, som ble 42 år gammel. Da kjente jeg på budskapet fra bibelverset, at Gud kan gi styrke til å stå i det.

Styrke
Uten å avsløre for mye av hva hun vil si i talen, røper hun at hun vil komme inn på dronning Ester.

– Dronning Ester er en kvinne i Bibelen som var modig og turte å bruke den posisjonen hun var satt i. Du har også Rut og Hagar. I tilfellet Hager var virkelig alt håpløst, men Gud ga henne den styrken hun trengte. Vi har en Gud som kjenner oss og gir oss den styrken vi trenger i enhver situasjon, uansett, om du er toppleder i næringslivet eller om du går på Nav. Jeg får ikke din styrke, og du får ikke min, men du får den styrken du trenger. Gud står med oss i livets stormer.

Å tørre
Derfor ønsker Gjerme å utfordre folk til å tørre å ta de mulighetene de får.

– Hvis jeg har fått en utfordring, vil jeg støtte meg på Guds styrke. Å starte en menighet er ikke bare, bare. Det er oppturer og nedturer. Det er krevende. Vi må bare kaste oss på Gud og si til ham at «det er ditt ansvar», avslutter Gina Gjerme – og haster videre til neste møte.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.