GODHET: Vara i styret i ImF Straume, Marit Skogestad Kleiven. Forsamlingen skal delta i godhetsaksjonen. FOTO: Privat

ImF Straume vil vise godhet

Etter noen års opphold skal ImF Straume igjen være med på den årlige godhetsaksjonen.

Styret i ImF Straume i Øygarden kommune har bestemt at forsamlingen skal være med på godhetsaksjonen 2023 som går fra 23.-25. mai, sammen med seks andre menigheter i kommunen.

Da kan folk melde inn behov hvis de trenger hjelp til arbeid i hus og hage og melde seg som frivillig til å hjelpe. Vara i styret, Marit Skogestad Kleiven, er kontaktperson for godhetsaksjonen for ImF Straume.

Kjekt
Hvorfor vil ImF Straume være med på godhetsaksjonen?

Det er et ønske om å ta med unger og ungdom på oppdrag. Vi synes det er kjekt å samarbeide med andre kristne om å vise Guds godhet gjennom praktisk hjelp i hus og hage, og vi vil være med på et løft for å vise godhet, sier Kleiven til sambåndet.no.

Godhetsaksjonen i Øygarden kommune blir koordinert av Fjell kirke, som er med på aksjonen for niende gang.

Det er veldig hyggelig og kjekt å være med på Godhetsaksjonen, og vi treffer mange takknemlige folk, sier Eigil Nødtvedt fra Fjell kirke.

Få oppdrag
Han opplyser til sambåndet.no at det per 23. mai er meldt inn 16 oppdrag, og 16 har registrert seg for å jobbe.

Det er litt få oppdrag. Vi håper det kommer flere, sier Nødtvedt.

Ifølge ham bruker det å være 20 frivillige og 20 oppdrag på godhetsaksjonen.

– Hvor godt kjent er Godhetsaksjonen blant folk?

Den burde vært godt kjent. Vi har skrevet om det i menighetsbladet og informert om det på gudstjenestene. Vi har også hatt oppslag på butikker og delt ut plakater til menighetene som er med.

Flere godhetssteder
Godhetsaksjonen eller godhetsuka startet i Stavanger i 2006. I 2012 ble Godhet Norge opprettet, en organisasjon som ønsker å gi støtte og hjelp til lag og foreninger i hele landet som ønsker å starte Godhet på sitt eget hjemsted. Ifølge leder i Godhet Norge, Norunn Kvamme Bakkebø, er det i dag 45 godhetssteder i landet, og det blir stadig flere.

På hvert godhetssted går menigheter sammen om å arrangere godhetsaksjon/-uke/-festival, sier Bakkebø.

Behov
– Hvordan er behovet for hjelp?

Behovet er stort, men det er ikke lett å få tak i dem som har det vanskeligst og har størst behov. Det kan av og til oppleves som litt flaut å be om hjelp. Vi har sett en endring i samfunnet de siste årene ved at det for eksempel er flere som har behov for mat enn tidligere. For noen har det blitt mer utfordrende å håndtere økonomien når både matvarepriser og lånerenter har gått opp.

– Hvordan nå de som har det vanskeligst?

Der er det viktig å samarbeide med kommunen, frivillighetssentraler og organisasjoner som for eksempel Blå Kors, som ser og vet hvor behovene er. Mange av oss kan absolutt se oss rundt i nabolaget for å tilby hjelp, sier Bakkebø og legger til:

Alle har glede av å bidra. Forskning og erfaring viser at de som gjør noe godt for andre, nyter mange goder av det. Øverland sier at den største glede en kan ha, er å gjøre andre glad. Det erfarer vi!

– Hvordan er det for menigheter å yte gratis tjenester når alt er blitt dyrere?

De som er med og tar oppdrag, betaler 100 kroner for å bidra. Vi ønsker å være samfunnsbyggende, og da bidrar vi. Menighetene betaler alle utgiftene under en godhetsaksjon. Vi tar opp kollekter på gudstjenester og prøver å få sponsorer til godhetsuka/godhetsaksjonen. Vi ønsker at alle som mottar godhet, skal få det som en gratis gave. Når vi for eksempel maler et hus, kjøper vi maling og gjør hele jobben gratis, sier Norunn Kvamme Bakkebø i Godhet Norge.

Respons
Marit Skogestad Kleiven fra ImF Straume forteller om god respons fra folk i forsamlingen når hun har informert om godhetsaksjonen.

Flere er interessert og har vært med på det før. Men jeg vet ikke hvor mange som melder seg på, sier hun.

Som del av aksjonen blir det gratis bilvask utenfor Fjell kirke og utdeling av boller.

Sjokkere
Når vi startet med godhetsuke, var utgangspunktet at vi ville sjokkere byen med godhet. Vi ville at kirken skulle ha en naturlig plass i samfunnet. Godhet er ofte det språket folk forstår og den måten vi kan nå ut til de som bor rundt oss. Vi har jo verdens beste budskap. Tenk om vårt rykte som kristne er at vi er de som gjør godhet! Vi ønsker å bidra til at det skapes en godhetskultur i våre kirker og forsamlinger som kan inkludere alle som kommer til oss, sier leder i Godhet Norge, Norunn Kvamme Bakkebø.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.