PASTOR-TEAM: Som kretsleder i Rogaland har Torgeir Lauvås (t.v.) den siste tiden ledet organisasjonsprosessen i ImF sammen med ImF-leder Runar Landro. Fra 1. oktober blir de to kolleger i forsamlingen Fredheim Arena i Sandnes. Bildet ble tatt i forkant av Misjonsrådet i ImF 30. mai. FOTO: PETTER OLSEN

Torgeir Lauvås til Fredheim Arena

Torgeir Lauvås går fra stillingen som kretsleder i ImF Rogaland til ny jobb som pastor i Fredheim Arena fra 1. oktober.

Publisert fredag 09. juni 2023 kl. 11.49. Oppdatert søndag 10. juni kl. 14.16.

– Jeg har et ønske om å gå inn i «førstelinjetjeneste», sier Lauvås til sambåndet.no.

Forsamlingen Fredheim Arena orienterte medlemmene sine om dette fredag 9. juni. Sambåndet.no omtalte stillingsutlysningen 13. mars og skrev da at den nye pastoren skal gå inn i et team sammen med pastorene Runar Landro, Andreas Bjørntvedt og Anne Lene Otterøen.

Omsorg

Andreas Bjørntvedt, som også er daglig leder for forsamlingen, opplyser at stikkord for stillingen Lauvås går inn i, vil være småfelleskap, utadrettet diakoni, Alpha-kurs og omsorg.

– Ellers er Torgeir en erfaren forkynner, og han vil selvsagt få bruke de gavene i Fredheim Arena, både i gudstjenester og andre i andre settinger, sier Bjørntvedt og legger til:

– Vi ser frem til å få Torgeir inn som pastor. Han er lett å like på så mange måter, og han kjenner forsamlingen ganske godt. Vi føler oss trygge på at han vil tilføre gode kvaliteter på en del områder hvor vi i lengre tid har opplevd å ikke strekke til pastoralt og ledelsesmessig.

Lang prosess

I artikkelen på sambåndet.no 13. mars uttalte Andreas Bjørntvedt at det lå en prosess bak stillingsutlysningen som startet for flere år siden, og som ble aktualisert av at hovedpastor Runar Landro fra 1. mars reduserte sin stilling i Fredheim Arena for å bli ImF-leder i 60 prosent.

Sambåndet får bekreftet at kontakten med Lauvås ble opprettet for et par år siden. Han var ikke blant de åtte–ni personene som formelt søkte på stillingen i vår, men var en av dem som ble kontaktet av rekrutteringsbyrået Human i tillegg til søkerlisten.

– Dette har vært en lang ansettelsesprosess. Så det er tilfeldig at denne offentliggjøringen kommer på fredagen før Torgeir skal tale hos oss på søndagsgudstjeneste. Det tror jeg likevel han vil håndtere fint, og at forsamlingen vil ta godt imot ham, sier Bjørntvedt.

GUDSTJENESTE: Uavhengig av ansettelsen var det avtalt at Torgeir Lauvås skulle tale på gudstjenesten i Fredheim Arena 11. juni. FOTO: PETTER OLSEN

Leies tilbake

Torgeir Lauvås har i 14 år vært kretsleder i ImF Rogaland. Han er også sentral i organisasjonsprosessen i ImF, både som medlem av kretsgruppa for Rogaland og også en av lederne for prosessen totalt sett.

– Det er ikke snakk om at han skal slutte i kretsen umiddelbart, sier Andreas Bjørntvedt

Tiltredelsesdatoen er satt til 1. oktober. Lauvås blir ansatt 100 prosent i Fredheim Arena fra den datoen, men vil så bli utleid i 50 prosent til ImF Rogaland fram til kretsårsmøtet i 2024.

– Vi ønsker ikke å sette kretsen i en vanskelig situasjon, understreker Bjørntvedt.

Riska

Torgeir Lauvås er også sterkt involvert i arbeidet i Riska bedehusforsamling i Hommersåk i Sandnes.

– Vi vil gå i dialog om et mulig samarbeid, sier Andreas Bjørntvedt i Fredheim Arena.

Førstelinje

Kretsstyret ble orientert i møte 24. mai. – Vi har satt ned et utvalg som skal se på veien videre, sier styreleder Egil Vigdel til sambåndet.no.

Torgeir Lauvås framholder at det ikke først og fremst er antall år han har vært i kretslederstillingen, som er årsaken til at han nå gjør et skifte.

– Jeg har kjent en stund på at jeg kanskje skal inn i en ny oppgave. «Frontlinjen» i ImF er forsamlingene våre. Det er en base for Jesu disipler i deres nærmiljø. Jeg har fram til nå reist vidt og bredt først nasjonalt og så i kretsen. Å kunne bruke kreftene mine lokalt framover er noe jeg har kjent på. Det er en lengt i livet mitt etter å få være med i frontlinjen, sier Lauvås.

VELSIGNELSE: Torgeir Hauge ga uttrykk for at han trengte forbønn for sin tjeneste som pastor i Fredheim Arena, og gudstjenesten 11. juni ble avsluttet med nettopp det, familien inkludert. FOTO: PETTER OLSEN

Prøveordning

På Misjonsrådet i ImF 30. mai til 01. juni var organisasjonsprosessen i ImF ett av temaene. Torgeir Lauvås bemerket da, i egenskap av kretsleder, at mannskapsbytte kunne være én anledning til å gjøre endringer i organiseringen av eksempelvis en krets.

Til sambåndet.no sier Lauvås at stillingsendringen gjør det usikkert hvilken rolle han eventuelt skal spille i organisasjonsprosessen fremover.

– Men jeg har tanker om organisering som jeg kan dele med dem som jobber med prosessen, om de skulle ønske det, sier han og fortsetter:

– I Rogaland er vi ikke så redde for å forsøke noe nytt. Kanskje det kan bli snakk om en prøveordning, antyder han.

Nettverk

Kretsstyreleder Egil Vigdel, som også er medlem av kretsgruppa i organisasjonsprosessen, sier de har lagt fram noen tanker for årsmøtet. De tre modellene som har vært diskutert, er som kjent å fortsette som i dag, slå sammen kretser til regioner eller jobbe i nettverk.

– I Rogaland kan nettverksmodellen være fornuftig, men vi må ha mer «kjøtt på beina», og ingenting er bestemt. Det jeg sier, er at vi kan kan enten bli styrt av omstendigheter rundt oss, eller ta styring selv. Jeg foretrekker det siste, framholder Vigdel.

Kretsstyrelederen er enig med Torgeir Lauvås i at dette kan være en anledning til en prøveordning for kretsen, uten at han ennå kan si noe om hvordan dette kan se ut.

Oppgaver

Vigdel påpeker at nettopp organisasjonsprosessen gjør det utfordrende å vite hvilke egenskaper man skal spørre etter med tanke på en eventuell ny kretsleder. Utvalget som styret har satt ned, skal ha møte 20. juni.

– Fram til det kan jeg ikke si om Torgeir blir værende kretsleder i den stillingsprosenten han leies tilbake i. Det viktigste blir å konkretisere oppgavene vi ønsker at han skal løse, og så har vi behov for å få dekket inn resten av stillingsprosenten så fort det lar seg gjøre. Han vil bli veldig sterkt savnet, sier Egil Vigdel.

Forankring

Svein Arne Fasseland er leder for kretsgruppa i Rogaland. Han påpeker at kretslederne er svært viktige i organisasjonsprosessen, og at han dermed er spent på hva som vil skje videre med ledelsen av ImF Rogaland.

– Omfattende prosesser uten at kretslederen er med, er vanskelig. Møtene i gruppa vår vil fortsette. Men samtalene må forankres i kretsen og kretsstyret, og der har kretslederen en viktig oppgave. Vi er avhengig av at en ny kretsleder kommer på plass fort, sier Fasseland og legger til:

– Kretsstyrelederen, som også er med i gruppa, vil være den viktigste for oss å forholde oss til framover De signalene kretsstyret gir om hva som skal skje med ledelsen av kretsen, blir viktig for oss.

Tenke bredt

Også Fasseland peker på et at mannskapsbytte som det vi her snakker om, gir kretsstyret en mulighet til å snakke om en helt ny løsning. Uten sammenligning for øvrig viser han til prosessen som er startet med tanke på å legge ned Sogn og Fjordane Indremisjon som egen juridisk enhet.

– At kretslederen slutter gir anledning til å tenke litt bredt, sier Svein Arne Fasseland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.