IKKE FUSJON: Eivind Algrøy, t.v., og Willy Landro er to av dem som har representert henholdsvis Tremorkirken og ImF Straume i samtalene. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Avslutter fusjonssamtaler

Forsamlingene ImF Straume og Tremorkirken kommer ikke til å slå seg sammen, men samarbeid om ungdomsarbeid er aktuelt.

De to forsamlingene er tilknyttet henholdsvis ImF og Misjonssambandet. 15. desember i fjor skrev sambåndet.no at det var startet en prosess mellom dem der fusjon også ville bli vurdert. Det var ImF Straume som tok initiativ til samtalene.

Nå er det klart at gruppen som har ført samtalene, ikke anbefaler fusjon. Styret i ImF Straume har vedtatt å avslutte fusjonsprosessen og informerte medlemmene om dette på møte torsdag 8. juni.

Samarbeid

– Samtidig er det viktig å si at det har vært gode samtaler, der vi har blitt bedre kjent med hverandre og kommet nærmere hverandre. Derfor ønsker vi framover på ledernivå å møtes jevnlig for å dele erfaringer, be sammen og se om det er områder vi i framtiden kan samarbeide på, sier styreleder Kenneth Foss i ImF Straume til sambåndet.no.

Et av områdene det kan være mulige å samarbeide på, er ungdomsarbeidet. Lederne for ungdomsarbeidet i begge forsamlinger har vært med i innledende samtaler.

– Så vil framtiden vise hva slags samarbeid det eventuelt kan bli snakk om, sier Foss.

– Velsignelse

Fra Tremorkirken har Sturle Minde og Geir Morten Nilsen vært med i samtalene innledningsvis, mens Fredrik Ree og Eivind Algrøy ble med etter hvert. Fra ImF Straume har Willy Landro, Øyvind Blom og Kamilla Furnes Hauge vært med, mens Kenneth Foss og Gunnar Ferstad ble med i de siste møtene.

Som en oppsummering skriver gruppa blant annet at «Alle som har vært med, uttrykker takknemlighet for måten samtalene er ført på, og vi opplever at det har vært til stor velsignelse å komme tettere på hverandre på denne måten. Vi tror det kan føre til mye godt for menighetene våre og for regionen vi er kalt til.»

Pastor

– En endring fra da samtalene startet, er at nå har også ImF Straume fått en pastor. Har det hatt betydning for konklusjonen?

– Alle faktorer har talt med, og dette er en av dem, men avgjørelsen er tatt på bakgrunn av en helhetsvurdering, sier styreleder Kenneth Foss i ImF Straume.

Les også: Torgeir Lauvås til Fredheim Arena (09.06.23) En betydningsfull fest (06.06.23)

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.