VIGELAND: Letingen foregår i et skogsområde på Vigeland i Lindesnes kommune. FOTO: Rolfsteinar/Wikimedia Commons

Savnet gutt bekreftet omkommet

OPPDATERES Politiet bekrefter nå at personen som ble funnet tirsdag, var den sju år gamle gutten som ble borte fra familiemedlemmer på en tur i Lindesnes søndag. Lærere og elever ved KVS Lyngdal deltok i leteaksjonen og har hatt flere bønnesamlinger.

Publisert tirsdag 17. oktober kl. 15.54. Oppdatert 17. oktober kl. 18.16. Oppdatert onsdag 18. oktober kl. 14.00.

Mandag 16. oktober deltok fire lærere og 30 elever på KVS Lyngdal i leteaksjonen etter sjuåringen i stedet for å ha vanlig skoledag, opplyser rektor Ståle Andersen til sambåndet.no tidlig tirsdag ettermiddag.

Den sju år gamle gutten ble meldt savnet etter at han ble borte fra familiemedlemmer på en jakttur ved Heddan i Lindesnes klokken 13.45 søndag ettermiddag.

Funnet omkommet

Kl. 17.02 tirsdag meldte nrk.no at en person var funnet død i et skogsområde i Lindesnes, og at funnet ble sett i sammenheng med den savnede sjuåringen. Personen ble funnet av letemannskaper kl. 16 ved Langemyr i Lindesnes kommune.

De pårørende til sjuåringen ble orientert om at det var gjort et funn,. Personen var da ikke identifisert, men leteaksjonen ble avsluttet.

Kl. 10.44 onsdag meldte nrk.no at personen som var funnet, er identifisert som den savnede. Navnet hans, Torjus Seland, ble også frigitt.

Mange var med på leting
Til nrk.no tirsdag formiddag melder innsatsleder politiet, Geir Ljungqvist, at de har rundt 300 profesjonelle letemannskaper i frivillige organisasjoner ute og 400 uorganiserte i tillegg som er ute og leter. Foruten søkemannskaper, er redningshunder, droner og helikopter tatt i bruk i leteaksjonen som foregår i et krevende terreng å søke i, med mye myr, vann, bekker og elver.

Totalt deltok over tusen personer i letingen, og politiet formidlet onsdag en takk fra familien.

Fra morgenen av tirsdag vurderte elevene og lærerne ved KVS Lyngdal om de skulle gå ut igjen og lete etter skoletid.

– Elevene som var med mandag, er godt vant med friluftsliv og med å bruke kart og kompass, sier Andersen.

Fra Lyngdal

Hvorfor har lærere og elever hos dere vært på leteaksjonen?

– Det er noen lærere og elever som kjenner guttens familie, som er fra Lyngdal, og det har vært et enormt engasjement i saken, forteller rektor Ståle Andersen.

Blant annet hadde elevene bønn på tunet mandag for gutten og hans familie.

Onsdag ettermiddag opplyser Andersen til sambåndet.no at det var bønnesamling og åpent rom på skolen for ansatte og elever tirsdag kveld, hvor det var åpent for samtale. Onsdag har de vanlig skoledag.

– Det er en trist sak, som vi etter hvert ble forberedt på når det gikk såpass lang tid, sier Andersen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.