GISKE: Kretsleder Johann Halsne i ImF Sunnmøre er taler på møtene på Vigra. FOTO: Privat

Det slår gnister på Vigra og Konsmo

På møteukene på Vigra bedehus og Konsmo bedehus kommer det mange folk, og mange søker forbønn, men arrangørene nøler med å bruke ordet "vekkelse" om det som skjer.

På Vigra bedehus er det femte uka at Vigra Indremisjon og Vigra Kristelege Ungdomslag samarbeider om evangeliske møter i Giske kommune nord for Ålesund, der kretsleder Johan Halsne i ImF Sunnmøre er forkynner. De har møter onsdag, torsdag og fredag.

– Vi har hatt møter der det har kommet en god del folk. Vi har opplevd at det har vært veldig fine møter, og folk har ønsket å være der og ønsker at møtene skal fortsette. Dermed har vi tenkt at vi fortsetter så lenge situasjonen er som den er, sier Odd Kåre Naalsund i Vigra Indremisjon til sambåndet.no.

Tent på nytt
– Hvordan vil du karakterisere det som skjer?

– Det er ikke noe spesielt ord jeg vil bruke på situasjonen. Jeg vil kalle det noen fine møter der folk blir tent på nytt, for det meste folk som allerede går på bedehuset.

Noe av det Naalsund trekker frem som fint med møtene, er lovsangen, og at det har vært et varmt fellesskap av unge og eldre. Han forteller at det kommer folk fra området rundt, og ikke bare fra Vigra.

Kommet til tro

Om folk er blitt kristne på møtene, kan han ikke si så mye om, men det har kommet noen mennesker som ikke går på bedehuset til vanlig. Det store oppmøtet på bønnemøtene i forkant av møtene er også positivt, fremholder Naalsund.

– Der er noen som har kommet til tro den siste tiden, men ikke nødvendigvis på møtene. Der er folk i området her som har bestemt seg for å følge Jesus, men vi kan ikke knytte det til de møtene vi har.

Vigra bedehus er ifølge Odd Kåre Naalsund smekkfullt hvis det er 150 personer på et møte. På spørsmål om hvor mange som har kommet på møtene disse ukene, regner han at det har vært opp mot 120 til stede. På de fleste møtene er de 100 -110 personer.

– Vi opplever at Gud er til stede i møtene, sier Naalsund.

VEKKELSESSIGNAL: Mange kommer på møtene i Vigra. FOTO: Privat

Behov
– Hvorfor tror du at det er så mange som kommer på møtene?

– Det er tydelig et behov som blir dekt. Folk kjenner at det er en god plass å være, og at de får noe ved å komme. Derfor så kommer de, svarer Naalsund og legger til:

– Det er viktig for oss å tenke at dette her er noe som Gud gjør og ikke vi. Der er en holdning blant oss at dette her er Gud sitt arbeid, og det er Gud som gjester oss og er med oss.

– Hvor lenge vil dere fortsette?

– Det vet vi ikke. Vi tar det uke for uke, men vi har kjent veldig på et gudsnærvær på møtene. Vi opplever at Gud gjester Vigra på en spesiell måte akkurat nå.

Konsmo
Også Konsmo bedehusforsamling i Audnedal i Lyngdal kommune har møteaksjon, og der er Irene Krokeide Alnes forkynner. Opprinnelig var planen å ha møter 11. oktober–22. oktober. På noen av møtene har det vært over 90 stykker, og folk har ønsket at møtene skulle fortsette. Derfor hadde de også møte lørdag og søndag forrige uke, da med Krokeide Alnes sammen med Marit Stokken Berland, og de skal ha møte onsdag til søndag denne uken opplyser, Jan Øystein Persson i Konsmo bedehusforsamling til sambåndet.no.

Bønn
– Vi erfarer at det er god tilstrømning av folk på bønnemøtene før møtene. At folk samles til bønn, tenker jeg er et av de sunneste signalene vi har på at Gud virker i flokken. Det er ikke tvil om at bønn er noe av det viktigste i Guds forsamling, sier Persson.

Da Konsmo bedehusforsamling, bestående av Misjonssambandet, Indremisjonsforbundet og Normisjon, ble dannet den 4. januar 2023, og folk kunne krysse av hva slags tjeneste de ville være med på i forsamlingen, huket Persson av på bønnetjeneste. De hadde sin første samling ikke så lenge før møteaksjonen. På det første møtet var de sju stykker, og de avtalte å ha bønnemøte annen hver mandag.

– Så hadde vi et bønnemøte den neste mandagen, selv om det ikke skulle være det. Da kom det plutselig 17 stykker. Det var virkelig fornyelses-ånd over møtene, forteller Jan Øystein Persson.

Viktig
Formann i forsamlingen, Terje Andersen, bekrefter at bønn er viktig for å forklare det som skjer under møteaksjonen.

– Bønn har vært en viktig del av hele forsamlingsdannelsen som vi har holdt på med i to år, og det er blitt enda mer viktig og enda mer organisert og mer fokusert etter at vi ble en forsamling, sier Andersen.

Han nevner at i mange år har en gjeng med mannfolk samles hver fredag morgen klokken 06.00 og har bønnemøte fra 06.00 til 07.00.

Gnist
– Hvordan vil du karakterisere det som skjer på møtene?

– Jeg vil karakterisere det sånn at Guds ånd virker iblant folk. Folk har nød for de ufrelste og søker forbønn, sier Andersen.

– Hvorfor tror du at folk kommer, og at de ønsker at dere skal fortsette med disse møtene?

– Jeg tror at en del folk herifra har vært med på møtene på Vigeland og fått med seg noe av gnisten derifra. Samtidig så ligger der mye forbønn for møtene og for hele forsamlingen, sier Terje Andersen og legger til:

– Vi er takknemlig til Gud for det han har gitt oss og det han har møtt oss med, og vi er i bønn om at det skal bli lagt nye til flokken. Det er jo det vi håper og ønsker.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.